INFORMACE ZE ZASTUPITELSTVA MĚSTA JESENÍK: PŘEHLED VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK 2024

Město Jeseník se v současné době aktivně věnuje přípravě několika investičních akcí, které jsou spravovány Oddělením investic. Přinášíme vám aktuální informace, které byly představeny na únorovém zasedání zastupitelstva…

Největší investiční akcí pro letošní a příští rok je první etapa úpravy dispozic a rekonstrukce budovy na adrese Karla Čapka 1147/10 (IPOS). Tato plánovaná modernizace má za cíl nejen naprosto nezbytné opravy, ale také centralizaci úřadů a dosažení finanční úspory. V současné době probíhá hodnocení tří nabídek od stavebních společností, přičemž předpokládaná hodnota akce činí 129 milionů Kč bez DPH, nejnižší nabídková cena byla o 7 % nižší.

Do výběrového řízení na výstavbu chodníku vedoucího k lázním (podrobné informace zde) se přihlásily celkem čtyři stavební společnosti. Předpokládaná hodnota této zakázky byla přibližně 40 milionů Kč bez DPH, nejnižší nabídková cena byla o 44 % nižší. Pro tuto akci je k dispozici dotace z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) ve výši 85 % způsobilých výdajů.

Třetí významnou zakázkou je revitalizace školního objektu v ulici Kalvodova. I zde se počítá s dotací z IROP ve výši 85 % způsobilých výdajů. Další dotační prostředky byly žádány prostřednictvím MAS Vincenze Priessnitze. Obálky s nabídkami budou otevřeny v příštím týdnu.

Město se rovněž pustí do revitalizace městské vily na ulici Dukelská (více zde). Předpokládaná hodnota této akce činí 26 milionů Kč bez DPH a Jeseník na ni získal dotaci z Národního plánu obnovy. V současné době probíhá výběrové řízení na zhotovitele stavby, obálky s nabídkami budou rovněž otevřeny v příštím týdnu.

Oddělení investic podalo žádost o dotaci na poslední V. etapu revitalizace sídliště 9. května a současně o dotaci na první tři etapy revitalizace sídliště Pod Chlumem. Na výsledek žádostí o dotace z Národní sportovní agentury se čeká v souvislosti s připravovanou rekonstrukcí fotbalového hřiště s umělou trávou.

Kromě výše uvedených projektů jsou již realizovány nebo se aktuálně realizují následující projektové dokumentace: chodník Husova – Smetanovy sady, kde se čeká na dotaci z česko-polského projektu. Dále byl dokončen projekt chodníku na ulici Šumperská, zejména v části naproti starému Rejvízskému mostu. Probíhá zpracování projektu na ulici Rejvízská a zároveň na ulici Lipovská – směrem k obci Lipová-lázně.

Pracuje se na projektu zázemí multifunkčního hřiště včetně jeho zastřešení, další významnou projektovou akcí je technická vybavenost na ulici Kalvodova včetně parcelace pro rodinné domy. Zde se jedná přibližně o 20 parcel pro rodinné domy.

TZ

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.