Přijďte oslavit sv. Valentýna darováním krve v Nemocnici AGEL Jeseník

Hematologicko – transfúzní oddělení Nemocnice AGEL Jeseník chystá na 15. února akci s názvem „Daruj krev s láskou“.

Každý dárce, který přijde darovat krev 15. února dostane sladkou odměnu z kavárny Ennea cafe. Dále se dárci mohou těšit na losování o poukázky do kavárny Valhalla cafe a Ennea cafe&local shop. Vítáni jsou všichni pravidelní dárci i prvodárci. Minulý rok při akci „Daruj krev s láskou“ přišlo darovat 35 dárců a odebralo se 16 litrů krve.

Darovat krev mohou dárci v Nemocnici AGEL Jeseník i jindy než na sv. Valentýna, a to vždy ve čtvrtek od 7:00 do 10:00 hodin. K darování je nutné se předem objednat na čísle 584 413 935 nebo 584 458 383. Dárcem krve se může stát každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 60 let s minimální hmotností 50 kg.

Bezplatné dárcovství krve zahrnuje pracovní či studijní volno s náhradou mzdy, proplacení jízdného, občerstvení. Dále pak možnost uplatnit si nárok na odpočet ze základu daně z příjmu, a to ve výši až 3 000 korun za každý absolvovaný odběr.

Transfúzní oddělení Nemocnice AGEL Jeseník má velkou spádovou oblast a patří mezi jediné transfúzní oddělení v okrese Jeseník. Kromě odběrů krve se zde provádí i základní imunohematologické vyšetření.

tz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.