Okresní lumpárny uplynulých dní

Jízdní kolo odcizil dosud neznámý pachatel v Jeseníku. Někdy v průběhu května se pachatel vloupal do sklepních prostor panelového domu. U jedné z kójí odstranil zámek a uvnitř odcizil pánské jízdní kolo zn. Author.

Svým jednáním způsobil škodu za 2.750 Kč. Policisté případ šetří pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a porušování domovní svobody.

Podezření ze spáchání přečinů ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a výtržnictví si vyslechl 25letý mladík z Javornicka. Těchto přečinů se měl dopustit 14. května v Javorníku. Slovně a fyzicky napadal 30letou ženu, která šla domů. Všechny údery 25letý agresor směřoval na hlavu ženy. Ve svých útocích pokračoval i na chodbě bytového domu. Když se ženě podařilo útočníka vytlačit z chodby ven, to ho ještě více rozčílilo. Pěstmi bouchal do dveří tak silně až se skleněná část dveří rozbila. Způsobená škoda na rozbitých dveřích byla vyčíslena na 1.700 Kč. Tohoto jednání se 25letý muž dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech za podobné jednání již pravomocně odsouzen.

Zraněný řidič a škoda za 50.000 Kč, tak to je bilance dopravní nehody osobního vozidla, které havarovalo v noci na úterý 21. května v Javorníku. Čtyřiadvacetiletý muž jel s vozem zn. Nissan Almera po ul. Nádražní. Pravděpodobně vlivem rychlosti nedokázal reagovat na dopravní situaci. Křižovatkou projel rovně, přejel přes chodník a čelně narazil do obchodu s potravinami. Kvůli svému zranění nebyl řidič schopen provést dechovou zkoušku na alkohol, proto byl nařízen odběr krve. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na vozidle 10.000 Kč a rozbité výloze 40.000 Kč.

Řidiči, kteří v úterý 21. května projížděli přes hraniční přechody na Jesenicku, se mohli setkat s důkladnou kontrolou. V průběhu dne totiž probíhalo bezpečnostní opatření pod názvem „Hranice 2019“. Celkem 42 českých a polských policistů z Klodzka, Nysy a Zabkowic Slaskich, příslušníků polské pohraniční stráže a celníků obsadilo všechny hraniční přechody od Travné až po Zlaté Hory. Do akce byli také nasazeni psovodi se svými čtyřnohými pomocníky, speciálně vycvičenými na vyhledávání drog a tabáku. Hlídky pátraly po osobách a věcech a také kontrolovaly vytipovaná vozidla za účelem odhalení převozu léků zneužívaných na výrobu pervitinu. Během akce bylo zastaveno a zkontrolováno téměř 200, jak osobních, tak nákladních vozidel. V jednom případě bylo zajištěno malé množství marihuany. Dále policisté zjistili 11 přestupků v dopravě, 9 z nich vyřešili na místě uložením pokuty a 2 přestupky oznámili správnímu orgánu.

Podezřelé chování dvou mladých lidí ve Zlatých Horách oznámila ve středu 8. května na policii 64letá žena. Osmnáctiletý mladík se stejně starou dívkou vnikli již dříve vytvořeným otvorem do opuštěného areálu. Areál společně prohledali. U jedné z dílen rozbili okno a vlezli dovnitř. Zde odcizili dva kufříky se sadami závitníků. Věci se jim však z místa nepodařilo odnést, protože je policisté chytili přímo při činu. Policisté mladíka s dívkou zadrželi. Nyní si oba dva vyslechli podezření ze spáchání přečinu krádeže.

Zdroj a foto: PČR, autor: hP