Podezření z nočního žhářského útoku prošetřuje jesenická kriminálka

Exkluzivní fotografie z místa události – Škoda 25.000 Kč byla způsobena při požáru vozidla v Jeseníku. Vůz zn. Opel Vectra začal hořet těsně před půlnocí, v noci na středu 21. března.

Vozidlo bylo zaparkováno na volně přístupném prostranství před rodinným domem na Šumperské ulici v Bukovicích. Hasiče přivolal pozorný řidič místní taxislužby. Díky tomu se plameny nestihly rozšířit na okolní vozy a rodinné domy v bezprostřední blízkosti.

„Vezl jsem z centra zákazníky do Dětřichova (místní část – pozn.red). Cestou tam se mi zdálo, že u toho domu někdo svítí nebo bliká baterkou, ale vrtalo mi hlavou, že to vlastně vypadalo spíše jako když hoří. Proto jsem spěchal zpátky a to už byly vidět plameny a kouř, tak jsem okamžitě zavolal hasiče,“ popsal událost řidič taxislužby, který pro svou skromnost nechtěl být jmenován, ale s největší pravděpodobností svou všímavostí zabránil tragédii.

„Protože je podezření, že vůz zapálil neznámý pachatel, celý případ si na místě převzala kriminální policie. Nyní případ prošetřují pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci,“ informovala policejní mluvčí Tereza Neubauerová. 

Vůz byl druhý den převezen k expertize.

Zdroj a foto: PČR, foto z místa: MK, vložil: jf