Kriminálka prošetřuje včerejší vážné zraněním zemědělce v Supíkovicích. Z největší pravděpodobností je za úrazem nedbalost další osoby

Vážný pracovní úraz, který se stal v pondělí 12. září 2016 kolem desáté hodiny dopoledne na poli v katastru obce Supíkovice, prověřují jeseničtí kriminalisté. Při zjišťování závady na kombajnu k vyorávání brambor byl zraněn mechanik.

Z pracovního stroje, kde zůstal muž zaklíněný, jej museli vyprostit hasiči. Kolegové po příjezdu zjistili, že muž má nohu zaklíněnou mezi dva válce v třídícím voze na brambory. „Hasiči pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení nohu vyprostili a muže předali do péče zdravotnické záchranné službě,“ uvedla mluvčí HZSOK Vladimíra Hacsciková.

Mezitím na místo přiletěl vrtulník letecké záchranné služby, kterým byl zraněný transportován do Fakultní nemocnice v Olomouci.

„Okolnosti události, příčina a míra zavinění jsou předmětem dalšího šetření. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, za který lze dle trestního zákoníku uložit trest odnětí svobody na šest měsíců až čtyři léta,“ vysvětlila mluvčí policie Marie Šafářová.

Autor: HP, foto: ilustrační ZZSOK