Jesenické „Piano do škol“ už stojí v kapli

Sen o kvalitním nástroji se stal realitou. Koncertní křídlo, na jehož pořízení přispěli z poloviny posluchači, příznivci a sponzoři ZUŠ Jeseník a z poloviny Nadace Karla Komárka Family Foundation, v pondělí 2. října zaujalo své místo v Kapli. Křtít se bude ve čtvrtek 16. listopadu od 17 hodin při Koncertu klavírního oddělení, který bude součástí oslav 75 let ZUŠ Jeseník.

Ve snaze získat nové koncertní křídlo se ZUŠ Jeseník na podzim loňského roku přihlásila do projektu Piana do škol. Letos v únoru se jí ozvali z Nadace Karla Komárka Family Foundation s radostnou zprávou, že dostane příležitost si nové piano pořídit. Kromě oslovení veřejnosti s prosbou o podporu se škola do projektu zapojila prostřednictvím benefičních koncertů, a to nejen v Jeseníku, ale třeba i v Praze na Bořislavce. Ještě před prázdninami se pak mohli učitelé i žáci radovat z toho, že nový Petrof Breeze v celkové hodnotě téměř
1 100 000 Kč, získají.

Firma Petrof na pořízení věnovala 100 tisíc Kč, nadace Karla Komárka Family Foundation 500 tisíc Kč a dalšího půl milionu získala ZUŠ Jeseník darem od sponzorů, partnerů, obcí, firem, živnostníků a občanů.

tz, foto: ZUŠ Jeseník

 

 

S pozdravem

Mgr. Markéta Kaniová