DÍK NÁHRADNÍM RODINÁM: JESENÍK SE PŘIPOJUJE K BÁBOVKOVÉMU DNI

Město Jeseník se připojilo k iniciativě Bábovkového dne, kterou pořádá Ministerstvo práce a sociálních věcí ve spolupráci s organizací Hledáme rodiče o.p.s. Tento den je věnován poděkování pěstounům a náhradním rodinám za jejich neocenitelnou práci a zároveň slouží ke zvýšení povědomí o náhradní rodinné péči…

Proč Bábovkový den?

Bábovka je symbolem domova a pohody, což jsou hodnoty, které náhradní rodiny ztělesňují. Od dětství nás bábovka provází – jako batolata ji děláme z písku, jako děti ji pod dozorem pečeme v kuchyni, a jako dospělí si ji vychutnáváme u rodinných debat. Bábovka je zkrátka synonymem pro klid a domov.

Stát se pěstounem či náhradním rodičem vyžaduje velkou odvahu a obětavost. Bábovkovým dnem chceme těmto lidem poděkovat za jejich pomoc a péči. Zároveň chceme podpořit širší povědomí o náhradním rodičovství a ukázat, že existují odborné služby, které náhradním rodinám poskytují potřebnou podporu.

V Jeseníku tuto odbornou službu vykonává Oddělení sociálně právní ochrany dětí Městského úřadu Jeseník. Dále pak například organizace EurotopiaCZ, o. p. s., nebo Spolu pro rodinu, z. s.

Pokud máte zájem dozvědět se o náhradní rodinné péči více, neváhejte se na nás obrátit.

Oddělní sociálně právní ochrany dětí

  • K. Čapka 1147/10, 790 01 Jeseník
  • tel.: +420 584 498 429
  • tel.: +420 584 498 447
  • e-mail: ospod@jesenik.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.