Na víkendovou technoparty na Jesenicku zamířili řidiči pod vlivem návykových látek, bez řidičáku a několik osob přechovávající drogy

O víkendu bylo na Jesenicku vyhlášeno preventivně bezpečnostní opatření. V soukromém areálu u Lipové – lázní se totiž konala technoparty The Monalith Mysterium 2022. Více jak 80 policistů a celníků, kteří se během víkendu vystřídali ve službě, měli za úkol dohlížet na veřejný pořádek, BESIP a ochranu majetku.

V průběhu opatření policisté zkontrolovali téměř 400 vozidel a 440 osob. V patnácti případech řešili přestupek, kdy osoby u sebe přechovávaly návykové látky v malém množství. Trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu se dopustily pak 3 osoby, které přechovávaly drogy ve větším množství, a to metamfetamin, LSD a marihuanu.

Řidiči mířící na tuto akci prošli důkladnou silniční kontrolou. U 14 z nich zjistili policisté ovlivnění alkoholem nebo drogou. Přístroj Dräger naměřil nejvyšší hodnotu 1,58 ‰ alkoholu. Testr na drogy pak několikrát ukázal i ovlivnění všemi látkami, které dokáže detekovat (marihuanu, amfetaminy/metamfetaminy, kokain a opiáty). Dva řidiči jsou podezřelí ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, protože za volant usedli i přes zákaz řízení nařízený soudem nebo správním orgánem.

Zdroj a foto: PČR