Okresní karamboly uplynulých dní

V neděli 12. června dopoledne vyjížděli jeseničtí dopravní policisté k nehodě dvou osobních vozidel v katastru obce Velké Kunětice.

Čtyřiasedmdesátiletý cizinec jel s vozem VW Caddy od Vidnavy směrem na Mikulovice. V pravotočivé zatáčce přejel do protisměru, kde bočně narazil do protijedoucího osobního vozidla Peugeot 2008. Ovlivnění alkoholem policisté u obou řidičů vyloučili dechovými zkouškami. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Celková škoda byla předběžně odhadnutá na 180 tisíc korun, z toho 30 tisíc na volkswagenu a 150 tisíc na peugeotu. Nehodu policisté vyřešili na místě uložením pokuty v příkazním řízení.

Jen ona ví 

V úterý 17. května vpodvečer vyjížděli jeseničtí dopravní policisté k havárii osobního automobilu do Širokého Brodu, místní části Mikulovic. Devětačtyřicetiletá řidička s vozidlem Hyundai I 30 projížděla obcí ve směru od Zlatých Hor na Písečnou. Ze zatím nezjištěných příčin na rovném úseku komunikace náhle přejela do protisměru a poté vyjela mimo silnici. Její vůz zdemoloval oplocení u jednoho z domů a zastavil se o kovový sloupek brány. Alkohol u řidičky policisté vyloučili dechovou zkouškou a negativní výsledek měl i orientační test na omamné a psychotropní látky. Zdravotnická záchranná služba ji poté převezla na vyšetření do nemocnice. Škoda na vozidle byla předběžně odhadnutá na 300 tisíc korun a na oplocení na 50 tisíc korun. Okolnosti nehody, příčina a míra zavinění jsou předmětem dalšího šetření.

Nezkušené mládí

V sobotu 14. května po poledni havaroval v Jeseníku v ulici Bezručově 18letý motocyklista. Mladík jel od centra města směrem na Českou Ves. Při průjezdu zatáčkou v důsledku nepřiměřené rychlosti mu na štěrku podklouzlo přední kolo, přičemž ztratil kontrolu nad řízením. Dostal smyk, poté i s motocyklem upadl na silnici a setrvačností pokračoval dál ještě několik desítek metrů. Případné ovlivnění alkoholem policisté vyloučili dechovou zkouškou. Řidič byl se zraněním převezen na ošetření do jesenické nemocnice. Škoda na motocyklu byla předběžně odhadnutá na 20 tisíc korun. Okolnosti nehody jsou předmětem dalšího šetření.

a ještě jedno…

V sobotu 14. května odpoledne kolem 16. hodiny řešili jeseničtí dopravní policisté v Jeseníku v ulici Bezručově další nehodu. Osmnáctiletá řidička s vozem Škoda Fabia jela po ulici Husově. V křižovatce s ulicí Bezručovou nedala přednost motocyklu jedoucímu po hlavní silnici směrem na Mikulovice. Motocyklista se snažil střetu zabránit intenzivním bržděním, přičemž „přeletěl“ přes řídítka, upadl na zem. Motocykl narazil do auta a spadl na bok. Při nehodě se motocyklista zranil. Alkohol policisté u obou řidičů vyloučili dechovými zkouškami. Celková škoda byla odhadnutá na 51 tisíc korun. Okolnosti nehody jsou předmětem dalšího šetření.

Řidič pod vlivem

Zlatohorští policisté v pondělí 16. května kolem půl osmé ráno ve Zlatých Horách na ulici Polské zastavili a kontrolovali osobní vozidlo, které řídil 57letý cizinec. V rámci kontroly vyzvali také řidiče k dechové zkoušce na alkohol. Její výsledek byl pozitivní. Alkoholtester postupně v dechu řidiče naměřil 2,22 ‰, 1,97 ‰ a 2,04 ‰. Policisté řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Poté jej převezli k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve.

Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který lze dle trestního zákoníku uložit trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Fabia vs Fabia

V pátek 20. května dopoledne vyjížděli jeseničtí dopravní policisté ke střetu dvou fabií do Lipové-lázní. Jedenapadesátiletý řidič v bílé fabii neponechal dostatečnou bezpečnostní vzdálenost za modrou fabií, a když přibrzdila na křižovatce, narazil do ní. Při nehodě byl zraněn jeho spolujezdec a také řidička se spolucestující v druhé fabii. Zranění byli po ošetření na místě převezeni na další vyšetření do jesenické nemocnice. Alkohol policisté u obou řidičů vyloučili dechovými zkouškami. Celková škoda byla předběžně odhadnutá na 120 tisíc korun, z toho 100 tisíc na bílé fabii a 20 tisíc na modré fabii. Okolnosti nehody jsou předmětem dalšího šetření.

Zdroj a foto: PČR