Okresní karamboly uplynulých dní

V neděli 6. února dopoledne vyjížděli jeseničtí dopravní policisté k nehodě osobního vozidla a autobusu na silnici I/44 směrem na Červenohorské sedlo.

Devětačtyřicetiletý řidič jel s vozidlem VW Tiguan od Filipovic na Červenohorské sedlo. V důsledku nepřiměřené rychlosti v ostré pravotočivé zatáčce dostal smyk a přejel do protisměru, kde jeho vůz zadním obrysem narazil do boku autobusu. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Alkohol policisté u obou řidičů vyloučili dechovými zkouškami. Škoda na tiguanu byla předběžně odhadnutá na 80 tisíc korun a na autobusu na 50 tisíc korun. Nehodu policisté vyřešili na místě uložením pokuty v příkazním řízení.

Nehodu sněžného pásového vozidla v Ostružné řešili jeseničtí dopravní policisté v neděli 13. února ráno. Sedmatřicetiletý řidič s rolbou v sobotu 12. února po 23. hodině prováděl údržbu lyžařské sjezdovky. Dle svého vyjádření usnul. Rolba sjela na parkoviště, kde poškodila tři zaparkovaná auta a budovu penzionu. Protože na místě nikdo nebyl, řidič pokračoval v pracovní činnosti a poté odjel pryč s tím, že bude událost řešit až ráno. To však již nestihl, protože policisty v neděli ráno přivolal majitel penzionu. Škoda na poškozených osobních vozidlech byla předběžně odhadnutá na 290 tisíc korun a na budově penzionu na 10 tisíc korun. Na rolbě škoda zjištěna nebyla. Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku, která měla negativní výsledek. Okolnosti nehody jsou předmětem dalšího šetření.

Zdroj a foto: PČR