Jesenický opičák – 2. liga v boulderingu

Jeseník je město v srdci přírody. Když se k tomu přidá ještě sport, hned se člověk rozproudí krev. V neděli 5. září ožilo hřiště Gymnázia Jeseník, když se na něm objevilo hned 15 sportovních klubů. Trenéři a jejich svěřenci ukazovali příchozím proč si vybrat právě jejich sportovní disciplínu.

Mezi nimi bylo i sportovní lezení, jež se navíc pyšnilo závodem 2. ligy v boulderingu mládeže „Jesenický opičák“. Od brzkého rána se začali sjíždět závodníci pro které připravil cesty Jenda Šolc, Anežka Radoucjová a Martin Gotthard. Mladí lezci museli zdolat celkem sedm boulderingových problémů pro každou kategorii (U10, U12, U14 a B).

Stavěči připravili nejrůznější bouldery od silovějších až po ty dynamické, takže diváci, kterých přišlo opravdu hodně mohli zhlédnout nejrůznější přeběhy, skoky, vyvažovací kroky…

Bylo vidět bojovnost v každé cestě do které závodníci nastoupili. Ty nejlepší se potom mohli postavit na stupně vítězů:

U10 chlapci – 1. Farda Martin, 2. Píro Timotej, 3. Řehák Václav
U10 dívky – 1. Dokoupilová Viktorie, 2. Migalová Gréta

U12 chlapci – 1. Řehák Vítězslav, 2. Farda Stanislav
U12 dívky – 1. Lichá Anna, 2. Zbořilová Barbora, 3. Maštalířová Andrea

U14 chlapci – 1. Ježek Jindřich, 2. Migal Ondřej, 3. Sládek Václav
U14 dívky – 1. Vaňková Adéla, 2. Dolanská Marie

B chlapci – 1. Řehák Boris, 2. Chytil Tomáš, 3. Lichý Ondřej
B dívky – 1. Zapletalová Amálie, 2. Ježková Alena, 3. Kroupová Klára

Děkujeme Českému horolezeckému svazu za to, že jsme u nás v Jeseníku mohli závod uspořádat, dále také sponzorům Jeseníky – Sdružení cestovního ruchu, SVČ Duha, VIRGIN GRIP, HUDYsport a Gymnáziu Jeseník za propůjčení prostor hřiště.

DM