Okresní lumpárny uplynulých dní

V neděli 1. prosince přijali kolegové na lince 112 anonymní oznámení o uložení tří bomb na Jesenicku. Policistům se ve velmi krátké době podařilo zjistit, že na tísňovou linku volal 37letý muž z České Vsi.

Když policisté opilého muže vypátrali, k telefonátům se přiznal. Své jednání ospravedlňoval tím, že se chtěl pomstít zdravotníkům. Policisté muže na místě zadrželi a umístili ho do policejní cely. V těchto dnech si 37letý muž vyslechl obvinění ze spáchání přečinu šíření poplašné zprávy. Protože byl muž již dříve pro stejný trestný čin pravomocně odsouzen, hrozí mu nyní až trest odnětí svobody na pět let.

V pondělí 9. prosince 2019 dopoledne řešili jeseničtí policisté kuriózní dopravní nehodu. Dvaasedmdesátiletý muž si chtěl na svém voze značky Volkswagen Passat, zaparkovaném ve Wolkerově ulici v Jeseníku, vyměnit poškozený blatník. Při tom však vozidlo řádně nezajistil proti pohybu a to se samovolně rozjelo z kopce ke křižovatce s ulicí Dukelskou, kterou projelo, najelo na travnatý svah, kde zhruba po dvaceti metrech zakončilo jízdu nárazem Fabie zaparkované před místní poliklinikou. V důsledku nárazu však došlo k poškození také vedle zaparkované Toyoty Avensis. Při nehodě, která se naštěstí obešla bez zranění, vznikla škoda za předběžně 180 tisíc korun.

Zdroj a foto: PČR