Okresní lumpárny uplynulých dní

Krádež motoru oznámil na policii 32letý muž z Mikulovic. Neznámý pachatel se na konci října vkradl na pozemek u rodinného domu a zamířil do nezajištěné stodoly. Z odstaveného malotraktoru demontoval a poté odcizil benzínový motor zn. Honda. Svým jednáním způsobil škodu za 7.000 Kč.

Z krádeže je podezřelý dosud neznámý pachatel, který se v Mikulovicích, část Kolnovice, vloupal do novostavby. Zloděj vyšplhal do výšky 3 metrů a přes balkón vnikl do domu. Uvnitř odcizil různé nářadí. S sebou si odnesl např. motorovou pilu, vrtačku, svářečku apod. Osmapadesátiletá majitelka vyčíslila způsobenou škodu předběžně na 30.000 Kč.

Škoda za 500.000 Kč byla způsobena při dopravní nehodě u Mikulovic. Osmačtyřicetiletý muž jel v úterý 5. listopadu s nákladním vozem zn. Scania směrem na Terezín. Na rovném úseku nedbal zvýšené opatrnosti a najel na nezpevněnou krajnici. Nákladní vůz s návěsem sjel do příkopu, kde poškodil směrový sloupek a pravým bokem narazil do stromu. Po nárazu z nákladní plochy vypadly převážené barely s kyselinou. Naštěstí nedošlo k poškození barelů a k úniku nebezpečné látky.

V úterý 5. listopadu oznámil 76letý muž na policii vloupání. Neznámý pachatel se měl o někdy v době od 3. do 4. listopadu vloupat do rekonstruovaného objektu ve Smetanových sadech v Jeseníku. Ze skladu pachatel odcizil ruční a elektrické stavební nářadí jako např. příklepovou vrtačku, sbíjecí kladivo, plynový hořák, kladivo apod. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 19.000 Kč.

Ze spáchání výše uvedeného trestného činu krádeže byl následně obviněn 25letý mladík z Jesenicka.

V případě prokázání viny a odsouzení hrozí mladíkovi mimo jiné až dvouletý trest odnětí svobody.

Zdroj a foto: PČR

Policisté pátrají po pachateli, který pravděpodobně v noční době z pondělí na úterý 5. listopadu 2019 odjel s Felícií, kterou její majitel zaparkoval na ulici Nádražní ve Zlatých Horách. Se zmocněním se vozidla prozatím neznámý pachatel příliš práce neměl. Vozidlo totiž jeho majitel před svým odchodem nezajistil a klíče i s doklady od vozidla v něm ponechal. Způsobenou škodu majitel vyčíslil na 13 tisíc korun.

Věc šetříme pro podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné užívání cizí věci. Za uvedený čin lze dle trestního zákoníku uložit mimo jiné až dvouletý trest odnětí svobody.