FUTSAL – Gamaspol hraje doma a chce navázat na ligové výhry

V nové sezóně vyhráli jeseničtí futsalisté devět úvodních zápasu v řadě, v přípravě, v poháru i oba dosavadní ligové duely. Ve středu večer dostala vynikající bilance Gamaspolu trhlinu, když domácí tým prohrál se čtrnáctinásobným mistrem republiky a byl vyřazen z Poháru SFČR. Možnost pokusit se navrátit na vítěznou vlnu dostane Jeseník už dnes, k severomoravskému derby dorazí celek Baracuda Jakubčovice.

Vstup do sezóny určitě nevyšel hostům podle jejich představ, doma podlehli Třinci i Vyškovu. Favoritem utkání nebudou ani dnes večer, ale rozhodně se nedá očekávat stejně odevzdaný výkon jako při poslední návštěvě v Jeseníku, kdy domácí hráči rozcupovali Baracudu třinácti brankovým přídělem. Šlo o předposlední duel sezóny a v této fázi soutěže některé týmy horšího středu tabulky zápasy dohrávají jen z povinnosti. Zeptali jsme se, Jak vidí večerní zápas jeden z nejzkušenějších domácích hráčů, útočník Michal Žák.

Michale, podaří se Jeseníku překonat středeční pohárové vyřazení?

Já ani spoluhráči nebereme čtvrtfinálové vyřazení jako nezdar, spíše se jako nezdar může jevit smůla při losování (smích). Jsme nohama pevně na zemi. Nemůžeme a ještě dlouho se asi nebudeme moci rovnocenně měřit s plně profesionálním klubem, s padesátinásobným ročním rozpočtem našeho A-týmu. Způsob, jakým jsme Chrudim potrápili bereme jen kladně.

S tím s tebou souhlasím, budou večer nějaké změny v sestavě?

Pokud vím, tak bychom měli nastoupit stejně jako ve středu, trenéři byli po zápase s našimi individuálními výkony spokojeni, takže asi není důvod něco měnit. Trochu si oddechneme příští týden, teď toho na nás bylo docela dost. Možná se protočí brankáři, tak jak bývá zvykem.

Jaký očekáváš průběh, potvrdíte roli favorita?

Těžko předpovídat s jakou taktikou nastoupí Jakubčovice. Myslím, že při pečlivém bránění budou spoléhat na brejkové situace, tak jako jsme my hráli na Chrudim. Budeme se snažit prosadit svou hrou, být aktivní a snažit se mít míč pod kontrolou po většinu hracího času. Výhodou hostů je, že nemají co ztratit a mohou hrát uvolněně. Máme dostatečně zkušený tým, abychom středu pustili z hlavy. Výhru nám nikdo nedaruje, ale věřím že večer získáme tři body bez nějaké zbytečně nervózní koncovky zápasu.  

Děkuji za odpovědi a přeji dobrou hru s dobrým výsledkem.

Pátek 11.10. od 20.00hod.: AC Gamaspol Jeseník – Baracuda Jakubčovice (SH Jeseník)

Srdečně zveme příznivce Jeseníku. Mimo sportovních zážitků na Vás také čeká tradiční bohatá poločasová tombola a nevysychající občerstvení…

tz