FUTSAL: AC Gamaspol Jeseník vstupuje do boje o nejvyšší soutěž

Šestým rokem se jeseničtí futsalisté drží v patnáctce nejlepších tuzemských klubů. Na prahu nové sezóny tak Gamaspol nemůže a ani nechce hledat rádoby pokorné výrazy v souvislosti s ambicemi klubu. Hrát zábavný ofenzivní futsal, podpořený kvalitní defenzívou a vyhrávat zápasy.

To jsou cíle, které dlouhodobě sleduje jesenický A-tým a rozhodně je bude sledovat i v nejbližších měsících. Pokud dobrá výkonnost povede k vítězství v soutěži, bude se vedení klubu s hráči vážně zaobírat myšlenkou přijmout výzvu v podobě návratu do elitní soutěže. Konečný úspěšný výsledek ale není dogma, prvořadý je dobrý pocit z předváděných výkonů v celé sezóně a výtečná zábava pro fanoušky Jeseníku.

Do první ligy postoupilo Vysoké Mýto a pro nezasvěcené trošku překvapivě Hodonín, jehož  rezerva se v pátek představí v Jeseníku. Jihomoravané sice skončili v minulé sezóně až na čtvrtém místě s propastným patnácti bodovým odstupem na druhý Jeseník, ovšem po sportovní objížďce (přenechávání licencí, spojovaní…) pro postup doklopýtali u „kulatého stolu“. Jediným úplným druholigovým nováčkem je soupeř Gamaspolu z nedávného krajského finále Poháru SFČR, univerzitní tým z Olomouce. Do ligy se po roční anabázi v sálovém fotbale vracejí hráči z Vyškovska, kteří se spojili s vítězem jihomoravské divize E a budou nastupovat pod názvem Amor Kloboučky Vyškov. Nová sezóna bude jistě zajímavá a mohla by být i velice vyrovnaná, neboť v lize oproti minulosti nebude slabých soupeřů. Okruh největších favoritů, jenž vedle Jeseníku, tvoří Třinec, ostravské VŠB a Vlci z Brna, může bez problémů narušit kterýkoliv ze zbývajících klubů.

Sportovní příznivcům v Jeseníku se tedy nabízí celá řada zajímavých pátečních večerů, ve kterých budou moci aktivně sledovat, zda si Gamaspol vymůže právo znovu se měřit s profesionálními kluby se zahraničními legionáři. Stačí málo, do kalendáře si poznamenat páteční večery, ve kterých jeseničtí hráči nastoupí na domácí palubovce. Hraje se totiž vždy v pátek od 20.00hod..

TZ