Kdo nehrál na Tatranu, ten v basketu nic nezažil

Takto zjednodušeně by se dal popsat další výjezd a miniturnaj jesenické přípravky kategorie U-10, který se odehrál v legendární hale Tatran v Ostravě. Tento čistě basketbalový stánek, který je sídlem prvoligového NH Ostrava pamatuje opravdu hodně a nutno podotknout, že je to na něm znát. I přes poněkud „retro“ prostředí se však turnaj organizačně vydařil a kromě klasických utkání si děti zahráli netradičně i streetbasket 3×3 v promíchaných sestavách všech týmů.

Soupeři jesenických talentů byly tentokrát domácí BK NH Ostrava a Slavia Kroměříž a byly to těžké prověrky. Proti domácím favoritům jsme od začátku tahali za kratší konec a konečná porážka 60:15 odpovídala obrazu hry. Zde je ale vhodné připomenout, že ostravská základna dětí této kategorie se skládá z asi 20 škol, které si klub vybírá a selektuje. Oproti tomu v Jeseníku máme jednu sloučenou ZŠ a několik okolních škol (Domašov, Č.Ves…), které nedisponují takovou základnou dětí, ale o to větším nadšením 🙂

Další utkání proti Kroměříží byla podstatně jiná káva. Zcela vyrovnaný zápas ale nakonec rozhodli naše neproměněné střely na konci hrací doby a soupeř se tak mohl radovat z výhry o jediný koš.

Místo tradičních dovednostních soutěží tentokrát pořadatelé připravili streetbasketovou soutěž mixovaných týmů všech účastníků, takže o zábavu bylo postaráno až do samého závěru celého turnaje.

Při konečném vyhlášení byly odměněny všechny týmy a i přes 2 porážky máme spoustu nových zážitků a zkušeností do dalších zápasů.

Přípomínáme, že celoroční nábor dětí probíhá (každý týden) na trénincích pod vedením licencovaných trenérů a to v úterý od 14.30h (tělocvična ZŠ Adolfovice), ve středu od 15.30h (tělocvična ZŠ B. Němcové, Jeseník) a pátek od 14.30h (Městská sportovní hala Dukelská, Jeseník), děti (hoši i dívky) ročníku nar. 2005 a mladší.

Autor a foto: AK