Jeseničtí dobrovolní hasiči v pátek převezmou novější cisternu, ta současná má v „rodném listě“ datum 1968

V pátek 24. června se na Masarykově náměstí v Jeseníku uskuteční Den hasičů. V jeho rámci proběhnou současně oslavy tří významných výročí, týkající se jesenických dobrovolných i profesionálních hasičů. Na tento rok připadlo 145. výročí založení Sboru dobrovolných hasičů v Jeseníku, 60. výročí založení profesionálního hasičského sboru v Jeseníku a 20. výročí založení Okresního sdružení hasičů ČMS v Jeseníku.

„Doprovodný program, ve kterém profesionální hasiči představí veřejnosti ukázky ze zásahové činnosti, historickou i soudobou techniku a projekt preventivně výchovné činnosti, začne v 10 hodin.

Tatra 138 - zůstane u jednotky jako muzejní exponát.

Stařičká Tatra 138 – zůstane u jednotky jako muzejní exponát.

Pro děti bude připravena soutěž dětské varianty TFA, neboli soutěže o nejtvrdšího hasiče,“ vysvětlil mluvčí jesenické radnice Richard Kapustka.

Hlavní oslavy proběhnou ve 12 hodin.

„Součástí oslav bude předání medailí HZS Olomouckého kraje dvěma statečným příslušníkům, kteří přispěli k záchraně lidských životů. Předány budou také medaile HZS ČR „Za věrnost“. V rámci slavnostního aktu předáme také dobrovolným hasičů z Jeseníku cisternu a od města obdržíme finanční dar,“ uvedla mluvčí HZS Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková.

den hasicu 2016 -page-001

Autor: TZ/JF

Úvodní foto: Na snímku Stanislav Kocúr – člen jednotky dobrovolných hasičů z Jeseníku, při hašení požáru rodinného domu na Slunné ulici v Jeseníku dne 4.6.2016. Autor: Marek Slíva HZSOK