Ze života městského policisty: Když přebere „dáma“…

Dne 15. 12. 2015 v 16:00 hodin požádala servírka z jesenického baru na nám. Svobody prostřednictvím linky 156 o vykázání podnapilé ženy z provozovny. „Přišla k nám do baru opilá mladá žena, která všechny vulgárně uráží,“ uvedla do telefonu obsluha baru.

Strážníci dorazili do provozovny během několika minut. Na místě zjistili, že se jedná o dvaadvacetiletou ženu K. M. z Uhelné, která je silně pod vlivem alkoholu, stále ke všem vulgární a navíc obviňuje obsluhu baru ze smýšlených skutků. Vše řešili na místě domluvou a ženu vyzvali, aby opustila provozovnu. Ta výzvu strážníků uposlechla a provozovnu opustila.

Bohužel ne nadlouho, protože v 17:50 hodin požádala telefonicky městskou policii servírka ze stejného baru o opětovné vykázání podnapilé ženy, která se zase do provozovny vrátila. „Opilá žena se vrátila, napadá mne a také mě obviňuje, že jsem ji okradla o peníze a že jí mám okamžitě vyplatit všechno, co prohrála na výherních automatech. Prosím, přijeďte, protože se chová velmi agresivně a obtěžuje i ostatní hosty provozovny,“ uvedla už zoufalá servírka.

MP1Hlídka MP byla na místě opět během chvíle a „starou známou“ 22letou ženu z Uhelné, která byla stále silně pod vlivem alkoholu, z provozovny v ten den již podruhé vykázala. Žena výzvu uposlechla a mumlajíc nesrozumitelné věty, provozovnu ihned opustila.

Výtržnice bar opustila, ale už v 17:57 hodin se znovu rozezněl telefon na služebně MP. Číšník z restaurace, která s barem sousedí, oznámil, že jim do provozovny přišla podnapilá žena a stěžuje si u obsluhy, že jí personál z vedlejšího baru, odkud právě přichází, zadržuje peněženku, občanský průkaz a jiné osobní věci.

V tu chvíli byli strážníci z hlídky na výjezdu v MFC Alkron na ul. Palackého, kde řešili jinou událost. Na místo dorazili až ve chvíli, kdy oznámení řešila hlídka ÚO PČR Jeseník. Vzhledem k okolnostem bylo po chvíli jasné, že se jednalo o nepravdivé obvinění, a proto policisté přenechali ženu strážníkům k došetření.

V 18:42 hodin se na služebnu MP Jeseník dostavil občan R. Z., bytem nám. Svobody v Jeseníku a oznámil dozorčí službě MP, že před domem, kde bydlí, leží nějaká žena. Osoba je evidentně silně pod vlivem alkoholu. Opakovaně zvoní na všechny zvonky v domě a snaží se dostat do domu, kde nemá co dělat, protože tam nebydlí. „Ostatní nájemníci domu jsou jejím chováním značně obtěžováni,“ zdůraznil při odchodu muž.

drunk_girlNa uvedenou adresu byla dozorčím vyslána hlídka, která zjistila, že se dnes již počtvrté setkává s mladou ženou z Uhelné. Strážníci ženu probrali a upozornili ji na její opakované nevhodné chování. Doporučili jí, aby se odebrala do místa svého bydliště a ze všeho se vyspala. Žena místo opět poslušně opustila a vydala se směrem k jesenickému autobusovému nádraží.

Mohlo by se zdát, že tím pro ten den vidí strážníci ženu naposled. Jenže po pár minutách, přesně v 19:01 hodin, oznámil na linku 156 řidič autobusu, že mu do vozidla na autobusovém nádraží nastoupila značně opilá žena, která odmítla zaplatit za jízdné, usadila se a za žádnou cenu nechce autobus opustit. „Ta ženská se chová agresivně. Když ji žádám, aby vystoupila, tak mne vulgárně uráží a je sprostá i vůči dalším cestujícími ve vozidle,“ popsal incident řidič autobusu.

Hlídkou MP bylo na místě zjištěno, že se i v tomto případě jedná o ženu K. M. z Uhelné, která v době jejich příjezdu seděla v zadní části autobusu. Celou dobu se chovala agresivně a všechny častovala peprnými urážkami. Na výzvu městského policisty, aby autobus opustila, nijak nereagovala, proto byla strážníky vyvedena ven. Těm už v tu chvíli asistovali i pracovníci bezpečnostní agentury SLUKO, kteří byli k incidentu taktéž přivoláni.

Autor: JF

Zdroj: MP Jeseník

Foto: ilustrační