Jesenické gymnastky vyrazily dobývat Evropu

Podzimní sezona soutěží v moderní gymnastice je v plném proudu. Závodnice z klubu moderní gymnastiky LA PIROUETTE JESENÍK začaly hrdě reprezentovat své město nejen v České republice, ale vyjely ukázat své umění i do Polska.

První soutěží byl Mezinárodní turnaj O STŘÍBRNÉHO SOKOLA v polském Krakowě. Soutěž byla obsazena gymnastkami z Ukrajiny, Německa, Slovenska, České republiky a mnoha klubů z Polska. Na soutěž byly nominovány: I. kategorie – sestava bez náčiní – Anna Kofroňová, která se umístila na 10. místě. II. kategorie – sestava bez náčiní – Dominika Spillerová 20. místo a IV. kategorie – sestava s obručí – Mira Lázníčková 16. místo. Závodnice podaly výborné výkony a z první soutěže si odnesly cenné zkušenosti a zážitky.

Foto ze závodu v Krakowě:

Na druhý závod se vydala jesenická výprava již v početnějším složení do jihočeského Milevska. Zde byla konkurence českých klubů, německého Hamburku a slovenské Prievidzy. Naše gymnastky soutěžily ve čtyřech kategoriích. I. kategorie – sestava bez náčiní – Anna Kofroňová 2.místo. II.kategorie – sestava bez náčiní – Dominika Spillerová 5.místo, Rozálie Uhlířová 7.místo, Julie Vršanová 8.místo, Viktorie Vaiglová 9.místo, Zita Lázníčková 12.místo. III.kategorie – sestava bez náčiní – Dominika Brumovská 5.místo, Alexandra Bílková 9.místo, Viktoria Heckelová 12.místo. IV.kategorie – sestava bez náčiní – Mira Lázníčková 10.místo. Součástí soutěže byla kategorie E, kde si hodnocení mohly vyzkoušet své nové sestavy s obručí. Zde se představila Mira Lázníčková, Dominika Brumovská a Alexandra Bílková. Všechny děti získaly krásné diplomy a ceny. Od trenérky pochvalu za svůj výkon v nových sestavách, které nacvičují a stále vylepšují.

Foto ze závodu z Milevska:

Třetí soutěží se stal Mezinárodní závod Olympijských nadějí, který se konal 21. -22. 11. 2015 v polském městě Brzeg Dolny. Na tento náročný závod se gymnastky připravovaly již od srpnových tréninků. Zde byla vidět moderní gymnastika na špičkové úrovni a již samotné pozvání na tak kvalitní závod bylo zavazující. Startovaly zde gymnastky z 15.zemí. Z nádherných pohybových dovedností, dresů a celkové úrovně soutěže se tajil dech.

Foto ze závodu Brzeg Dolny:

Soutěžily jsme v kategorii nazvané BABIES I. II. III. Strhujícím a bezchybným výkonem se v I. kategorii blýskla Anna Kofroňová, která zaujala panel mezinárodních rozhodčích a získala tak druhou nejvyšší známku své kategorie. Tím nechala za sebou i gymnastky z vyhlášených evropských klubů. Do Jeseníku jsme přivezli medaili a pohár.

DSCN7625-001Ve II.kategorii se nejvíce líbila Dominika Spillerová – sestava bez náčiní – 11.místo, dále pak Rozálie Uhlířová 13.místo, Viktorie Vaiglová 14. místo, Julie Vršanová 15. místo, Zita Lázníčková 18. místo. III.kategorie – sestava bez náčiní Viktorie Heckelová 25.místo, Dominika Brumovská 26.místo, Alexandra Bílková 27.místo.

Změřit síly s gymnastickými velmocemi je důležité a všechny jesenické gymnastky si zaslouží obrovský dík za svou reprezentaci našeho města i České republiky.

Autor: Trenérka Petra Kofroňová

Foto: Jana Spillerová