Oslava piva, tradice a pohody

Letos je tomu již pět let, kdy se na sv. Václava otevřel Minipivovar Jeseník. Toto výročí se minipivovar rozhodl oslavit hned ve dvou dnech.

V pátek 23. 9. proběhne představení muzikálu Pivařky.cz.

Autor Martin Jarošek je mezi pivaři dobře znám jako bojovník za poctivé české pivo (dokument Česká pivní válka), znalec piv z celého světa (cestuje jak pracovně, tak i soukromě a porovnává piva ), hudebník (vystupuje jak na zaoceánských, tak i na říčních lodích – v současné době se plaví po Dunaji), spisovatel (např. Pivařský labyrint světa a ráj srdce, Život na obou stranách výčepu), skladatel muzikálů (Zběsilá pípa, Únos Heinekena, Josef II. a Pivařky.cz).

Divadelní soubor Utopije a sám autor slibují zábavné, poučné a mírně erotické představení a velmi příjemně strávených osmdesát minut. Kdo se chce pobavit při dobrém a poctivém pivu, určitě si vyčlení čas na tento večer a toto představení. Lístky jsou v předprodeji přímo v Minipivovaru Jeseník za 60,-. Na místě poté za 80,-.

V sobotu 24. 9. poté vypuknou samotné oslavy piva, tradice a pohody, na výčepech bude přes dvacet druhů piv z různých minipivovarů. Na pódiu vystoupí kapely Noe Roads, Ukulele Band, Corouhave, Jaguár, Public Relatios a Proton. Na své si přijdou i děti ve skákacím hradu či herním koutku. Novinkou by mělo být vytvoření 1. jesenické design zóny s workshopy. Pořadatelé nezapomínají ani na již klasické a ověřené doplňky programu. Programu je opravdu hodně a každý si zde přijde na své. Akce začíná v 13:30 a bude pokračovat až do nočních hodin jak v nádvoří Minipivovaru Jeseník, tak v jeho pivnici. Vstupné je dobrovolné.

plakat2016v3

Autor: TZ