Výběr jesenických hokejistů se zúčastnil slavného Knödel Cupu 2016 a domů přivezli stříbro

Že jste ještě nikdy neslyšeli o slavné hokejové „Knedlíkové soutěži“? Knödel nebo Knoedel Cup se tradičně odehrává na zimním stadionu ve západočeských Rokycanech, pod záštitou Karla Kostky. Jedná se o turnaj tzv. hobby hráčů, který se koná již úctyhodných 22 let.

Název turnaje je odvozen od typické české přílohy – knedlíků a důvod je prostý. Většina týmů, které se účastní turnaje pochází ze sousedního Německa. Ti, jsou jak známo, milovníci našich „knedlí“. Takže když nehrají hokej, tak se cpou: českým trojbojem (vepřo-knedlo-zelo), svíčkovou, gulášem, „segošem“ nebo pro našince kuriózní kombinací: zelíčko, knedlíček a k tomu smažený schweineschnitzel. Nutno dodat, že turnaj si pojmenovali samotní hráči.

image1

Karel Kostka provozuje hokejové kempy v Tachove, kterých se pravidelně účastní i někteří hráči z Jesenicka, když ladí formu před sezónou místní Lázeňské hokejové ligy.

V Rokycanech se hrálo na 2 skupiny, po čtyřech týmech a zápas byl rozdělen na 2 x 20 minut.

image3Skupina A: Hc Permoni Zlate Hory + Jeseník + Mikulovice (Jeseničtí), LA Shiefs , Broncos Stuttgart, Avangard RT

Skupina B: LA Blues, Eisritter Wernau, Geiselhoering, ASF Hirschzel

Sobotní zápasy 9.4.2016 –

8:00 Jeseničtí vs. LA Shiefs 8:1

12:00 Jeseničtí vs. Broncos Stutgartt 8:3

18:00 Jeseničtí vs. Avangard RT 4:3

Nedělní zápasy 10.4. se hrály mezi skupinami na základě sobotních výsledků – poslední s posledním atd.

O bronzovou medaili se utkal – Avantgard RT vs. Geiselhoering s výsledkem 2:3

Jeseničtí měli poprvé v historii možnost bojovat o zlato s ASF Hirschzel a finálový zápas skončil po vyrovnaném boji remízou 7:7! O vítězi proto musely rozhodnout nájezdy, ve kterých naši borci nakonec podlehli německému týmu 0:2

Zklamání není namístě, protože se jedná o velmi cenou zkušenost a druhé místo vypovídá o vzrůstající kvalitě jesenických „luft hokejistů“ (hrajících pod širákem).

Sestava „Jesenických“: Sigmund Jaromír, Vladimír Mička, Kamler Petr, Michal Hradil, Miroslav Horák, Lukáš Petřek, Libor Kovařík, Martin Látal, Břetislav Látal, Svoboda Petr, Radim Vančo-Minařík, Martin Svoboda, Ondřej Horvath, Ondřej Bilík, Radim Urban, Michal Navrátil

Zdroj a foto: MN

Vložil: JF