OD ČERVNA ZAČÍNÁ LETNÍ SEZONA NA MĚSTSKÉM KOUPALIŠTI

Na konci května by měly být ukončeny veškeré přípravy v areálu jesenického koupaliště na zahájení nové letní sezony. Zdražování energií, bazénové chemie a veškerých souvisejících služeb se částečně odrazilo i v ceně vstupného. Ceník platný pro rok 2023 naleznete v přiložené tabulce…

Změnou v ceníku je kromě nových sazeb vstupného i zavedení rozdílné výše vstupného pro půldenní návštěvy. Vstupné lze hradit i bezhotovostně prostřednictvím platební karty, a to bez minimální výše platby, případně jsou akceptovány i benefitní karty vydané společností Sodexo.

Zásadní novinkou je možnost zakoupení abonentního vstupného. Pravidelní návštěvníci areálu koupaliště si mohou na pokladně zakoupit personalizovaný čip („hodinky“), na který si „nahrají“ finanční částku, ze které se jim bude odečítat hodnota vstupného dle jednotlivých uskutečněných návštěv. Tito zákazníci tak nebudou muset před vstupem čekat v řadě u pokladny a mohou do areálu projít rovnou přes vstupní turniket. Navíc získají slevu z ceníkového vstupného.

Podmínkou pro získání nároku na abonentní vstupné je minimální vložená částka, která u dospělých činí 700 korun, u ostatních skupin pak 500 korun. Výhodou je, že o nevyčerpaný kredit zákazník na konci letní sezóny nepřijde, ten zbývající se převede automaticky do roku 2024.

Pořízení samotného čipu stojí 50 korun a je spojeno s vyplněním osobních a kontaktních údajů, aby v případě ztráty hodinek mohl být čip zablokován a nevyčerpaný kredit přehrán na druhé hodinky, případně aby vlastník čipu mohl být obsluhou koupaliště kontaktován, pokud jeho čip někdo nalezne a odevzdá zpět do pokladny. Po vyčerpání kreditu, pokud jej zákazník již nebude chtít opakovaně navýšit, je možné hodinky vrátit zpět do pokladny a cena za pořízení čipu 50 Kč bude jeho vlastníkovi vrácena.

Cílem zavedení abonentního vstupného je jednak finančně „odměnit“ pravidelné zákazníky areálu, jednak pokusit se snížit čekací doby v řadě u pokladny. Za tímto účelem bude ve dnech s očekávanou vyšší návštěvností otevřeno druhé pokladní okénko, tak aby se návštěvníci do prostoru koupaliště dostali rychleji. Připomínáme také, že náramek s čipem na odpolední jednorázový vstup je možné zakoupit i dopředu během dopoledne. Tím se rovněž vyhnete možnému čekání v řadě u kasy po 14. hodině. Čipový náramek však umožní projít turniketem pouze v den zakoupení jednorázového půldenního vstupného. V případě nedostavení se náramek neumožní vstup v jiný den, navíc ani obsluha pokladny neprovede jeho výměnu.

Koupaliště bude za příznivého počasí otevřeno vždy od 9:00 do 20:00 s tím, že v případě zhoršení počasí může být provozní doba zkrácena. Informace o tom, zda je koupaliště s ohledem na počasí otevřeno či zavřeno a údaje o aktuálním počtu návštěvníků v areálu naleznete na stránkách sportovistejesenik.cz.