Policisté si „posvítili“ na řidiče nákladní dopravy

Dva dny, a to ve čtvrtek 16. a pátek 17. března, mohli řidiči nejen nákladních vozidel narazit na důkladnou policejní kontrolu. V těchto dnech na Jesenicku proběhlo dopravně bezpečnostní opatření, ke kterému jsme přizvali také kolegy z olomouckého kamion – teamu, Polska a také z Celního úřadu pro Olomoucký kraj.

Policisté nákladní vozidla stahovali z okolí na parkoviště u obchvatu Jeseníku nebo k javornickému vlakovému nádraží. Zde byly přichystány váhy a týmy policistů a celníků kontrolující technický stav vozidel, stav nákladu a také vše ohledně sociálních předpisů (dodržování bezpečnostních přestávek, délky jízdy apod.). Celníci navíc ověřovali, zda řidiči mají zaplaceny všechny pokuty, které jim byly uloženy v minulosti.

Během opatření týmy zvládly zkontrolovat téměř 50 vozidel a zjistily 24 dopravních přestupků. Čtrnáct z nich vyřídily na místě uložením pokuty a zbývající oznámily k projednání příslušnému správnímu orgánu. Jeden vůz byl převážen, pět řidičů nedodrželo sociální předpisy, jeden řidič se odmítl podrobit testu na drogy, další řídil pod vlivem alkoholu, u pěti vozidel policisté našli nějakou technickou závadu atd. Policisté nakonec uložili 7 kaucí v celkové výši 105.000 Kč.

Zdroj a foto: PČR