Jeseničtí policisté zkontrolovali jak se baví nezletilí

Jak se baví omladina na diskotékách, šli v pátek 10. června zkontrolovat policisté. Preventivně bezpečnostní akce byla zaměřena na eliminaci zneužívání alkoholu a nealkoholových drog nezletilými a mladistvými osobami ve vytipovaných zařízeních, tentokrát to byly dvě diskotéky v Javorníku a Jeseníku.

Do akce bylo nasazeno 17 policistů a 2 psovodi se svými čtyřnohými svěřenci. V policejní síti uvízlo celkem 11 mladistvých, kteří požili nějaký alkohol. Dva dokonce nadýchali přes 1 ‰ alkoholu. Rekordmankou byla dívka, která nadýchala 1,88 ‰ alkoholu. Mladiství, u kterých byl zjištěn alkohol, byli převezeni na obvodní oddělení a poté předání zákonným zástupcům. Přístup některých rodičů byl však trošku zarážející. Své ratolesti si ani nechtěli přijet vyzvednout. Nakonec se ale vše zdařilo a na policii nezůstalo ani jedno dítko.

Ve velmi krátké době policisté opět vyrazili na kontrolu mládeže, zda někde nekonzumuje alkohol nebo drogy. Poté, co v pátek 10. června zkontrolovali diskotéky, se ve středu 15. června zašli podívat do parků a míst, které mají v oblibě právě mladiství. Celkem 10 policistů se psovodem, celníky a pracovnicí OSPOD MěÚ Jeseník zkontrolovali 4 parky s přilehlým okolím a také 5 restauračních zařízení. Ani v jednom případě se při dechových zkouškách na přístroji neukázala vyšší hodnota než 0 ‰ alkoholu. Všichni zkontrolovaní mladiství se tak mohli vrátit ke své odpolední zábavě.

To však nemohl udělat 53letý muž, kterého policisté během akce zadrželi, protože po něm bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Během zadržení u něj policisté zajistili metamfetamin. Kriminalisté tohoto muže podezřívají ze spáchání zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami.

Stejně jako v předešlých letech budou policisté na tyto kontroly pravidelně vyrážet během letních měsíců.

Zdroj a foto: PČR