VAK JESENICKA INVESTUJE DO KVALITY SLUŽEB PŘES 72 MILIONŮ

Pro dodavatele vody asi dobře, když se o něj veřejnost zajímá jen jednou za rok, a to, když přijde vyúčtování. Jestli dovolíte, dáme vám ještě další důvod, proč vašeho vodohospodáře sledovat. Nebo alespoň v případě Vak – Vodovody a kanalizace Jesenicka, a. s.

Tím druhým důvodem jsou totiž investice a plány, jimiž naše společnost vysílá svým zákazníkům signál, že se stará
o provozovanou vodohospodářskou infrastrukturu, která čítá na 180 kilometrů vodovodů a přibližně 130 kilometrů
kanalizace. Rok 2021 je pro nás nabitý, hodláme proinvestovat přes 72 milionů korun, z čehož téměř 49 milionů půjde právě do obnovy infrastruktury. „Akcí je jako vždy mnoho, mimo rekonstrukce úpravny vody v Adolfovicích a připravovaný nový vodní zdroj na Keprnickém potoce zmíním obnovu vodovodů v ulicích města Jeseník, a to Priessnitzova, Majakovského, 28. října, Erbenova, ale bude toho více.“, uvedl technický ředitel společnosti Robert Černý.

Pokud se týká zásadnějších projektů, tím největším je pokračující technologická modernizace Úpravny vody
v Adolfovicích, kde letos utratíme asi 38,5 milionů Kč. Druhou významnou akcí je výstavba zcela nového vodovodu
a kanalizace v Bukovicích, v ulici Za Pilou. Strategicky řídit hospodaření s vodou na Jesenicku znamená kromě kilometrů nových potrubí taky hledání dalších vodních zdrojů, v tomto se snažíme být krok napřed. „Dáváme dohromady projektovou dokumentaci k realizaci výstavby nového vodního zdroje ‘Keprnický potok‘, který by nám pomohl stabilizovat přísun surové vody a rovnoměrně tak využít všechny vodní zdroje. Výhledově se bavíme o investici okolo 100 milionů, která by samozřejmě byla podmíněna významným krytím některou z dotací. Uvidíme, jsme na začátku.“, komentovala záměr Lenka Podhorná, ředitelka Vak Jesenicka.

TZ