JESENIČTÍ STRÁŽNÍCI MAJÍ NOVÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM

Městská policie Jeseník zmodernizovala systém pro evidenci událostí. Nově teď strážníci zaznamenávají přestupky online přímo v terénu. Nejsou již odkázáni pouze na služebnu. Informační systém s názvem MP Manager umožňuje přístup do registrů a informační databáze přímo z „chytrého“ telefonu či tabletu, čímž ulehčuje každodenní práci strážníků.

Strážníci Městské policie Jeseník začali od počátku tohoto roku používat nejmodernější a nejrozšířenější informační systém pro městské a obecní policie, tzv. MP Manager. Je to systém nové generace, který usnadňuje vedení jejich agendy a snižuje množství administrativy. Město Jeseník se tak stalo stoprvním městem v České republice, kde se tento informační systém začal využívat.

„Městská policie je policie a měla by být vybavena takovou technikou, která jí usnadní její náročnou práci. Stejně jako je modernizování vybavení strážníků potřebné ke zvýšení kvality a efektivity jejich činností,“ uvedla starostka města Jeseník Zdeňka Blišťanová.

MP Manager umožňuje online v terénu zadávat přestupky, lustrovat osoby i vozidla. Je totiž napojen na základní celorepublikové registry a informační systém města. Pomocí mobilního zařízení připojeného k internetu na webovém rozhraní tak mohou strážníci pořizovat dokumentaci prakticky odkudkoli.

Mezi další výhody této webové aplikace patří zefektivnění práce v týmu, stabilní zázemí s podporou 24 hodin 365 dnů v roce, automatická GPS lokalizace při vytvoření události, foto dokumentace online z terénu do databáze a maximální bezpečnost dat.

„Chtěl bych tímto poděkovat paní starostce za podporu a zakoupení MP Manageru. Jedná se o informační systém, k jehož základní platformě může městská policie postupně napojit jednotlivé moduly agend dle své potřeby a velikosti města, zjednoduší to tak práci v terénu, administrativu a statistiku. Městská policie Jeseník využívá základní cloudové řešení,“ uvedl Martin Novotný, ředitel Městské policie Jeseník.

tz