Prvním miminkem v kraji byla Natálie z Hranic, v jesenické nemocnici Leoš z Javornicka

Prostřednictvím primáře novorozeneckého oddělení Fakultní nemocnice v Olomouci Lumíra Kantora blahopřál v sobotu dopoledne hejtman Josef Suchánek rodičům dítěte, které se v Olomouckém kraji narodilo v roce 2021 jako první. Holčička Natálie přišla na svět dvanáct minut po silvestrovské půlnoci.

Kvůli opatřením v souvislosti s pandemií koronaviru jsem nemohl stisknout ruku přímo mamince malé Natálky. Doufám, že se děvčátko stane spokojenou obyvatelkou Olomouckého kraje. Do života přeji jí i celé její rodině především zdraví,“ řekl hejtman Josef Suchánek.

Kromě gratulace, dárkového koše s regionálními produkty a dalších drobných dárečků pro šťastnou rodičku poslal hejtman prvnímu letošnímu novorozenci také hrací podložku s dětskou hrazdičkou.

Natálka, jejíž maminka přijela do olomoucké porodnice z Hranicka, vážila po porodu tři kila osmdesát a měřila padesát jeden centimetr. 

Krátce po sedmé hodině pak přišel na svět Leoš v jesenické nemocnici a na porodním sále v nemocnici Přerov se první letošní dětský pláč ozval o půl osmé ráno z úst malého Ondřeje. V nemocnici ve Šternberku se jako první narodila na Nový rok odpoledne Julie.

Do olomoucké porodnice zamířil také primátor města Miroslav Žbánek, aby pogratuloval mamince novorozené holčičky, která se stala první Olomoučankou roku 2021. 

tz