Jesenická nemocnice má za sebou úspěšný rok, letos plánuje otevření vlastní magnetické rezonance

Jeseník, 10. února 2020: Za velmi úspěšný může označit loňský rok Jesenická nemocnice, člen skupiny AGEL. Kromě kladného hospodaření se ziskem 13 miliónů korun se vedení nemocnice podařilo výrazně navýšit počet ošetřených pacientů, kterým je nabízeno širší spektrum poskytované péče. Přitom ještě několik let zpátky bojovala Jesenická nemocnice o přežití, dokud ji přesně před čtyřmi lety pod svá křídla nepřevzala skupina AGEL.

Vloni v Jesenické nemocnici narostl počet ambulantních i operovaných pacientů. „V našich ambulancích jsme loni ošetřili téměř 79 tisíc lidí, což je nárůst téměř o jednu pětinu oproti statistikám z roku 2018. U operací jsme zaznamenali celkový meziroční nárůst o více než desetinu. Nejvíce se rozvíjela ortopedie a také na gynekologii se operovalo více – operační zákrok u nás loni podstoupilo o 15 % více žen než v roce 2018,“ uvádí ředitel Jesenické nemocnice MUDr. Vítězslav Vavroušek, MBA, MPH.

Ortopedii nemocnice otevřela před třemi lety jako zcela nový obor a na statistikách je vidět, že zájem pacientů o její služby neustále roste. „V rámci ortopedie jsme loni nově otevřeli pracoviště infusní terapie, kde jsou na infusním stacionáři pacientům doplňovány ambulantně přímo do žíly chybějící látky. Abychom pacientům nabídli větší komfort, přestěhovali jsme vloni pracoviště z hlavní budovy do zrekonstruovaných prostor samostatného objektu Medicentra,“ popisuje MUDr. Vítězslav Vavroušek, MBA, MPH, s tím, že nemocnice také nedávno zrekonstruovala oddělení šestinedělí. V Jesenické nemocnici vyslyšeli četné žádosti maminek a rozhodli se rozšířit kapacitu nadstandardních pokojů, o které je takový zájem, že jsou permanentně obsazené.

A co Jesenická nemocnice plánuje pro letošní rok? Obyvatelé regionu už nebudou dojíždět na vyšetření magnetickou rezonancí do Šumperku či Krnova. Přesnější diagnostiku jim zajistí nové pracoviště magnetické rezonance. „Pacienty vyšetříme přímo u nás. A otevření nového pracoviště povede i k dalšímu rozšiřování spektra poskytované péče a zkrácení čekacích dob v celém regionu,“ předesílá letošní plány MUDr. Vavroušek.

Za čtyři roky provozování Jesenické nemocnice v ní skupina AGEL už proinvestovala více než 100 miliónů korun, přičemž dvě třetiny směřovaly do nákupu zdravotnické techniky. Modernizaci nutně potřeboval také nemocniční informační systém a IT vybavení, částečně také vozový park sanitních vozů a vybavení interiérů.

rm