Jesenicko není na okraji, ujistili radní Olomouckého kraje zástupce mikroregionů

Opravy silnic, dopravní obslužnost nebo zajištění lékařské péče na Jesenicku – to jsou jen některá z témat, o kterých ve středu 2. října hovořili krajští radní se zástupci mikroregionů a starosty Olomouckého kraje. Jejich společné pracovní setkání proběhlo v Horní Lipové.

Diskuze přinesla řadu zajímavých témat a hodně inspirace. A snad také obyvatele Jesenicka přesvědčila, že jejich region není na okraji našeho zájmu. Naopak, hejtmanství mu věnuje velkou pozornost,“ řekl Ladislav Okleštěk, hejtman Olomouckého kraje.

Hejtmanova slova potvrzují například rozsáhlé investice do dopravní infrastruktury v severní části kraje. Opravy silnic byly ostatně nejdiskutovanějším tématem celého pracovního setkání.

Společně se starosty jsme řešili například plánované obchvaty některých obcí na Jesenicku nebo situaci na Červenohorském sedle, kde jsou problémy s neukázněnými motorkáři. Dobrou zprávou je, že rozsah dopravní obslužnosti v regionu kraj zachová i v příštím roce,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Jan Zahradníček.

V části věnované zdravotnictví čekaly účastníky setkání informace o poskytování péče v Jesenické nemocnici a plánované výstavbě výjezdové základny záchranářů v Jeseníku.

Zdravotnická péče v tomto regionu je zcela srovnatelná s ostatními částmi kraje,“ ujistil náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Dalibor Horák.

TZ