Okresní lumpárny a karamboly uplynulých dní

V pondělí 25. března po poledni vyjížděli policisté k dopravní nehodě do České Vsi. Sedmapadesátiletá žena s vozem zn. VW Passat jela ve směru od Jeseníku na Písečnou.

Pravděpodobně nepřizpůsobila rychlost jízdy svého vozidla situaci na silnici a narazila do již stojícího vozu zn. Citroen C3. Řidič citroenu zastavil před přechodem a dával přednost chodci. Dopravní nehoda se obešla bez zranění. Na vozidlech vznikla hmotná škoda za 70.000 Kč.

Podezření ze spáchání přečinu křivého obvinění si vyslechla 40letá žena z Jeseníku. V prosinci loňského roku přišla podezřelá žena na policii a podala trestní oznámení na svého bývalého manžela za neplnění vyživovací povinnosti. I po řádném a zákonném poučení žena lživě uvedla, že jí bývalý manžel poslední 4 měsíce nepřispívá na výživu na jejich syna. Na své lži trvala i měsíc poté, kdy se dostavila k dodatečnému podání vysvětlení. V případě uznání viny 40leté ženě hrozí až trest odnětí svobody na dva roky.

Policisté prošetřují případ krádeže dřeva u Mikulovic, část Široký Brod. Neznámý pachatel měl někdy v době od 21. do 22. března odcizit celkem 13 m³ dřevní hmoty. Smrkové klády dlouhé 8 – 14 m byly vytěžené po silném větru a byly připraveny k odvozu. Pachatel způsobil svým jednáním škodu za 26.000 Kč.

Řidiče pod vlivem alkoholu zastavili policisté v sobotu 23. března ve Staré Červené Vodě. Jednadvacetiletý cizinec jel ve voze zn. Škoda Felicia. Podezření policistů, že mladý muž řídí pod vlivem alkoholu, potvrdila orientační dechová zkouška. Přístroj Dräger naměřil pozitivní hodnotu, a to 2,73 ‰ alkoholu. Mladík se poté dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Protože se jednalo o cizince, policisté ho zadrželi a umístili do policejní cely. Hned následující den si 21letý mladík vyslechl podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

VAROVÁNÍ PRO OBČANY!

Téměř po roce se na Jesenicku opět objevili podvodníci, kteří chtějí ze seniorů vylákat jejich celoživotní úspory. Loni byli podvodníci úspěšní ve dvou případech a od seniorek získali přes 300.000 Kč. Vždy se vydávali za vnuky ve finanční tísni.

Stejnou fintu použili i podvodníci, kteří minulý týden kontaktovali dvě seniorky z Lipové – lázní a Velké Kraše. Pachatelé jim zavolali na pevnou linku a představili se jako jejich vnuci. Když babičky jejich hlas nepoznávaly, tvrdili, že jsou nachlazení a bolí je v krku. Vymýšleli si, že jsou ve finanční tísni a hned teď potřebují všechny jejich peníze. Obě seniorky falešným vnukům navrhovali, aby se obrátili na své rodiče. S tím však nesouhlasili a problém chtěli vyřešit jen s nimi. K předání peněz naštěstí nedošlo. Obě seniorky hned kontaktovaly své příbuzné a tím se přesvědčily, že šlo opravdu o podvodné telefonáty.

„Senioři buďte velmi obezřetní. V případě, že by i Vás kontaktovala nějaká podezřelá osoba, která by požadovala zapůjčení většího finančního obnosu, ihned prostřednictvím linky 158 kontaktujte policisty,“ upozorňuje policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Zdroj a foto: PČR, autor: hP