Jeseničtí policisté žádají o pomoc občany při objasnění dopravní nehody cyklistky

Dopravní policisté žádají o pomoc občany při objasnění dopravní nehody cyklistky, která se odehrála v pondělí 18. března v Jeseníku. Čtyřiapadesátiletá žena jela chvíli po 7 hodině ranní po ul. Tyršova ve směru od Masarykova náměstí.

Když přijela na křižovatku ulic Tyršova, Vodní a Gogolova, zastavila a rozhlédla se, jestli po hlavní silnici nejede nějaké vozidlo. Protože žádné vozidlo neviděla, nasedla na kolo a rozjela se. V tom momentě mělo po hlavní silnici do křižovatky přijet dodávkové vozidlo. Cyklistka začala intenzivně brzdit. Po prudkém zabrzdění kola přeletěla cyklistka řídítka a upadla na silnici. Ke střetu nedošlo. Dodávkové vozidlo nezastavilo a mělo projet křižovatkou rovně a pokračovat k Lipovské ulici. Cyklistce měl pomoci až další účastník silničního provozu, a to spolujezdec z vozu, který přijel od Masarykova náměstí.

Policistům by velmi pomohlo svědectví některého z řidičů či spolujezdců, kteří v pondělí 18. března po 7 hodině ráno projížděli touto křižovatkou a zaznamenali pohyb cyklistky nebo její pád. „Zejména bychom požádali spolujezdce, který cyklistce pomáhal po dopravní nehodě, aby kontaktoval policisty,“ uvedla policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Případní svědci se prosím ozvěte na tel. číslo jesenických dopravních policistů 735 788 576.

Zdroj a foto: PČR, autor: hP