Jan ŠKODA – Čtvrtfinále polský pohár ve volejbale Nysa – Warszawa

Kdy: 23. 1. 2019
 
Kde: Sportovní hala v Nyse
 
Co: Čtvrtfinále polský pohár ve volejbale Nysa – Warszawa

Kousek od hranic, v nedaleké Nyse byl ve středu 23.1. k vidění kvalitní volejbal. Nysa hostila v rámci čtvrtfinále polského poháru Warzsawu, která ve svém kádrů má několik reprezentantů ze zahraničí. Namátkou Antoina Arthura Fabiena Brizarda z Francie, Grahama Vigrasse a Sharona Vernon-Evanse oba z Kanady, Rafaela Rodriguese de Araúja z Brazílie a Nikolajeva Penczewa z Bulharska. Z polských reprezentantů pak Andrzeje Wronu, Bartosze Kamila Kurka i Jana Nowakowskego. A tento reprezentanty nabitý kolektiv vede Stephane Antiga, bývalý francouzský reprezentant a později trenér polského národního týmu, se kterým získal titul mistrů světa. A to jsem ještě zapomněl na druhého trenéra Warszawy Fabia Stortiho, mimochodem bývalého asistenta české volejbalové reprezentace. Třešničkou na dortu pak byla vyprodaná sportovní i s kotlem domácích fanoušků, kteří o sobě dávali vědět po celé utkání..
  

Stal Nysa – ONICO Warszawa 1:3 (18:25, 25:21, 21:25, 18:25) 

Stal: Maciej Zajder, Łukasz Kaczorowski, Bartosz Bućko, Moustapha M’Baye, Patryk Szczurek, Michał Makowski – Mateusz Czunkiewicz (libero), Jarosław Mucha, Łukasz Owczarz, Mateusz Nożewski, Dawid Bułkowski.
ONICO: Antoine Brizard, Bartosz Kurek, Bartosz Kwolek, Piotr Łukasik, Graham Vigrass, Andrzej Wrona – Damian Wojtaszek (libero),  Rodriguez Rafael Araujo, Jakub Kowalczyk, Jan Nowakowski, Nikołaj Penczew.