Okresní karamboly uplynulých dní

Před jízdou se „posilnil“ alkoholem, 

Podezřelým ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky je 48letý muž z Jeseníku.

Jako řidiče osobního motorového vozidla jej v úterý 12. března o půl deváté večer v České Vsi zastavila a kontrolovala policejní hlídka. Policisté řidiče vyzvali k provedení dechové zkoušky na alkohol, a ta byla pozitivní s výsledkem 1,40 ‰ alkoholu v dechu. Opakovanou dechovou zkouškou byla naměřena hodnota 1,42 ‰. Následně se řidič podrobil také lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí muži za takové jednání mimo jiné až roční trest odnětí svobody.

Na Jesenicku havarovaly dvě řidičky

Velmi nepříjemnou zkušenost má za sebou 25letá řidička, která v úterý 12. března 2019 dopoledne u Bernartic skončila s vozem zn. Dacia mimo silnici. Při jízdě ve směru na Vidnavu v ostré levotočivé zatáčce nepřizpůsobila rychlost jízdy zejména svým schopnostem, dopravně technickému stavu komunikace a povětrnostním podmínkám. Na mokrém povrchu dostala s vozem smyk a ztratila kontrolu nad řízením. Následně sjela vpravo mimo silnici, kde se vozidlo přetočilo na bok. Havárie se naštěstí obešla bez zranění. O likvidaci uniklých provozních kapalin z havarovaného vozidla se postarali hasiči. Řidička se podrobila orientační dechové zkoušce, která vyloučila, že by řídila pod vlivem alkoholu. Škoda způsobená na vozidle byla předběžně odhadnuta na 50 tisíc korun.

Téhož dne po čtvrté hodině odpoledne havarovala s vozem zn. Peugeot v katastru obce Bílá Voda další řidička. Během jízdy ve směru na Javorník se při projíždění levotočivou zatáčkou plně nevěnovala řízení. S vozem přejela do protisměru a poté sjela vlevo mimo silnici, kde narazila do kovového zábradlí. Také v tomto případě při havárii došlo k úniku provozních kapalin. Řidička naštěstí vyvázla bez zranění. Její případné ovlivnění alkoholem bylo vyloučeno provedenou dechovou zkouškou. Škoda na vozidle byla předběžně odhadnuta na 50 tisíc korun, na poškozeném zábradlí na 20 tisíc korun.

Za spáchání uvedených přestupků policisté oběma řidičkám uložili pokutu.

Zdroj a foto: PČR, autor: hP