Sněhová nadílka potrápila nejednoho řidiče

V pondělí 4. února před šest hodinou ranní se v Mikulovicích střetl vlak s větvemi spadlého stromu. Osobní vlak, který mířil z Jeseníku do Mikulovic najel na větve zasahující do kolejiště a ty se zaklínily před přední nápravu.

Při události nebyl naštěstí zraněn ani jeden ze 17 cestujících. Až téměř po dvou hodinách se podařilo provoz obnovit. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 50.000 Kč.

Pondělní sněhová nadílka potrápila nejednoho řidiče. Mezi ně patřil i 31letý muž, který havaroval v Supíkovicích. Ráno po osmé hodině jel ve voze zn. Opel Corsa ve směru od Velkých Kunětic na Písečnou. S vozem se dostal do smyku a přejel do protisměru, kde se střetl s vozem zn. Renault Kandoo. Po střetu se opel odrazil a zastavil se až o živý plot zasazený u rodinného domu. Na vozidlech a živém plotě vznikla škoda za 47.000 Kč.

Vysoká škoda, a to 330.000 Kč, byla způsobena při další dopravní nehodě, která se odehrála u Zlatých Hor. Před 16 hodinou sjížděl 62letý muž s vozem zn. VW Transporter kopec vedoucí z Petrovic do Zlatých Hor. Při nájezdu do prudké zatáčky nepřizpůsobil rychlost stavu vozovky a vyjel mimo silnici. Zde se vozidlo zřítilo ze srázu. Dopravní nehoda se obešla bez zranění.

V úterý 5. února přijali policisté oznámení o dopravní nehodě mezi dodávkovým a drážním vozidlem, která se odehrála u Zlatých Hor, část Salisov. Před devátou hodinou ranní chtěl 81letý muž najet s dodávkou zn. Mercedes k domu ležícímu za kolejemi. Před tím, než najel na označený železniční přejezd, pravděpodobně přehlédl couvající drážní vozidlo, které přijíždělo od Mikulovic. Na železničním přejezdu došlo ke srážce – vlečkový vlak narazil do pravého boku mercedesu a odhodil ho mimo koleje. Jednaosmdesátiletý řidič mercedesu utrpěl zranění. U obou dvou řidičů byly dechové zkoušky na alkohol negativní. Na vozidlech byla způsobená škoda předběžně vyčíslena na 402.000 Kč.

Zdroj a foto: PČR, autor: hP