Město Jeseník zvažuje prodej hotelu Slovan a obchodního domu Alkron

Město Jeseník zvažuje prodej hotelu Slovan a obchodního centra Alkron. Obě nemovitosti na Masarykově náměstí, z nichž jedna prošla v nedávné minulosti rekonstrukcí a druhá vznikla jako nová, jsou nyní pronajaté na několik let. Konečné slovo, zda a za jakých podmínek dojde k zamýšlenému prodeji, budou mít zastupitelé. O případném prodeji se již diskutovalo v předešlém volebním období.

„Osobně si myslím, že město by nemělo provozovat hotel. V případě Alkronu, ve kterém se před nějakou dobou uvolnily prostory po informačním centru, trvalo dlouhou dobu, než se našel nový zájemce,“ vysvětlila svůj názor starostka města Zdeňka Blišťanová. Jednotný postoj, zda prodat oba objekty nebo si některý z nich ponechat, však mezi radními nepanuje. „Je možný prodej obou nemovitostí, ale i pouze jedné z nich,“ připustila starostka Blišťanová s tím, že město musí jasně deklarovat, jak naloží s utrženými penězi za případný prodej. O koupi nemovitostí projevili zájem současní nájemci, rozhodovat bude ale zřejmě cenová nabídka.

Hotel Slovan prošel v letech 2005 až 2007 nákladnou rekonstrukcí a ve stejnou dobu vyrostlo v jeho sousedství obchodní centrum Alkron. „Obě investiční akce včetně nákladů za projektovou přípravu, inženýrské činnosti, dozory, výběrové řízení a přidružené investice si vyžádaly přibližně 200 milionů Kč s DPH,“ uvedl vedoucí oddělení investic Jiří Uher.

Autor a foto: RK