Začal veletrh Regiontour. Olomoucký kraj vsadil na propagaci Jeseníků

Atraktivní místa, regionální gastronomie či možnosti aktivního odpočinku v Jeseníkách – taková je hlavní nabídka stánku Olomouckého kraje na veletrhu Regiontour v Brně. Poprvé přitom spojil síly se sousedním Moravskoslezským krajem. Pod heslem „Společné Jeseníky“ oba regiony lákají turisty na to nejlepší, co nejvyšší moravské hory nabízí.

Spolupráce s Moravskoslezským krajem je logickým vyústěním našeho úsilí o co nejlepší propagaci jesenického regionu. Lidé si mohou hory prohlédnout i z paluby letadla, což je jedna z letošních novinek v rámci projektu Letem krajem,“ řekl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Kromě informací o Jeseníkách čekají návštěvníky expozice i podrobnosti k dalším zajímavým lokalitám a akcím v regionu. Dozví se třeba o prvním ročníku projektu Jak chutná podzim, který proběhne v říjnu v Olomouci. Mezi atraktivní turistická lákadla patří také prohlídka krajského města z formanského vozu taženého koňmi.

Objevováním kouzla hanácké metropole návštěva Olomouckého kraje nekončí. Kromě tradičních a osvědčených cílů mohou turisté nově vyrazit třeba na rozhlednu u Repech na Prostějovsku nebo u Hynčic pod Sušinou na Šumpersku. Vyznavači karavaningu si pak přijdou na své v Resortu Radslavice,“ doplnil vedoucí krajského oddělení cestovního ruchu Radek Stojan.

Návštěvníci krajského stánku na brněnském výstavišti mohou zkusit štěstí při rýžování zlata, jež se kdysi stejným způsobem získávalo ve Zlatých horách. Pro zájemce je připravena také ukázka původního a současného potápěčského vybavení, s jehož pomocí se odvážlivci pokoušeli změřit dno nekonečné Hranické propasti.

Veletrh Regiontour Brno 2019 potrvá do neděle 20. ledna.

Autor a foto: TZ