Okresní karamboly uplynulých dní

„Park žije!“ Dopravní nehodu, při které osobní vůz ujel z kopce, řešili policisté v sobotu 29. prosince v Jeseníku ve Smetanových sadech. Padesátiletý řidič vůz zn. Ford Galaxy zaparkoval na odstavné ploše ul. Josefa Hory. Protože špatně zatáhl ruční brzdu, vůz se samovolně rozjel. Sjel z prudkého kopce do Smetanových sadů a zastavil se až o kovové zábradlí. Na vozidle vznikla škoda ve výši 50.000 Kč a kovovém zábradlí 2.000 Kč.

Když řídí alkohol V noci na neděli 30. prosince řešili policisté také dopravní nehodu, při které figuroval alkohol. Šestadvacetiletý muž chtěl s vozem zn. Volkswagen Passat v Jeseníku vycouvat z parkoviště. Při tomto manévru však narazil do vedle něj zaparkovaného vozu zn. Audi A6. Když na místo přijeli policisté, provedli u mladého řidiče dechovou zkoušku na alkohol. Ta byla pozitivní s výsledkem 1,65 ‰ alkoholu. Následovalo lékařské vyšetření spojené s odběrem krve, zákaz další jízdy a zadržení řidičského oprávnění. Na obou vozidlech vznikla škoda za 5.000 Kč.

Lidský faktor Vysoká škoda, 130.000 Kč, vznikla při dopravní nehodě v Jeseníku v neděli 30. prosince. Třiasedmdesátiletý muž s vozem zn. Škoda Karoq jel po ul. Dukelská. Na křižovatce však přehlédl vůz zn. Audi A4, který jel po hlavní silnici. Srážka se naštěstí obešla bez zranění. Obě dechové zkoušky na alkohol byly negativní.

Zdroj a foto: PČR, auto: hP