Turnaj basketbalových nadějí Olomouckého kraje

Nejen futsalem a florbalem žije nová jesenická aréna. O minulém víkendu si zde dal dostaveníčko krajský basketbalový potěr kategorie U-10 v rámci „Dne s basketbalem“ pod záštitou ČBF (basketbalový svaz). Turnajovým systémem „každý s každým“ si to rozdaly týmy z Jeseníku, Přerova, Olomouce a Mohelnice.

I přestože často slýcháváme nářky nad pasivitou dětí ohledně sportu, vypadá to, že basketbalu v kraji se blýská na lepší časy. Důkazem budiž turnaj smíšených týmů hochů i dívek, který tentokrát proběhl v Jeseníku a navázal tak na první klání těchto týmů z Mohelnice.

Připomeňme, že v této věkové kategorii jde u dětí především o získání základních basketbalových a sportovních návyků, proto kromě samotných zápasů (ve formátu 4x8min hrubého času) proběhly o přestávkách i dovednostní soutěže jednotlivců pod vedením trenéra ČBF.

Samotné výsledky zápasů v této kategorii nejsou tím nejdůležitějším měřítkem úspěchu, přesto můžeme zmínit, že Jeseníku jen těsně uniklo celkové vítězství, když smolně prohrál o jediný koš s Olomoucí.

Tou nejlepší odměnou pro organizátory byla hojná hráčská účast (až 15 dětí v každém týmu) a také spokojenost trenérů a rodičů, kteří vytvořili hlasitou kulisu na všech utkáních.

Úspěšný turnaj je zároveň i pozvánkou pro všechny zájemce o basket v Jeseníku, celoroční nábor dětí v kategorii r.n. 2007 a mladší probíhá (na trénincích) každou st od 15.30h v tělocvičně ZŠ Boženy Němcové nebo v pá od 14.30h v městské sportovní hale Dukelská.

Autor a foto: AK