Projekt „Florbal hrou, hrajeme napříč Evropou“ – 2. díl

Tentokrát mladí florbalisté ze Základní školy Česká Ves přijeli 24.11.2018 do polských Komprachcic, nedaleko Opole. Uvítala je krásná velká sportovní hala, ve které se uskutečnily turnaje v jednotlivých kategoriích. Soupeři byli, jako minule, hráči ze sportovního klubu UKS Trolik Opole a Základní školy Domecko, gmina Komprachcice. Úvodním slovem nás přivítal představitel Gminy Komprachcice.

Naši nejmladší florbalisté v kategorii 5-7 let pod vedením Mgr.Josefa Zbyňovce znovu zvítězili a upevnili si tak první místo po dvou turnajích. Nejlepším střelcem byl vyhlášen Stanislav Bařina.

V kategorii 8-10 let bylo družstvo pod vedením Mgr. Pavla Pytely třetí, nejlepším útočníkem byl Jan Vršan.

Nejstarší družstvo v kategorii 11-13 let i přes výborné výkony a bojovnost skončilo rovněž na třetím místě s nejlepším hráčem Janem Podaným. Toto družstvo vedl Mgr. Josef Zbyňovec.

Po skončení turnaje jsme navštívili heliport Záchranné služby Polska Nowa Wieś, který slouží pro opolské vojvodství. Děti si prohlédly vybavení záchranného vrtulníku a poté i velký hangár sportovních letadel a větroňů sloužících aeroklubu Opole. Toto vše bylo pro děti velmi přitažlivé a zajímavé.

Náš dík patří organizátorům z Komprachcic za pěkný zážitek.

Další turnaj se bude konat 19.1.2019 v nové jesenické sportovní hale. Srdečně zveme všechny příznivce florbalu, především rodiče hrajících dětí.

ZAHÁJENÍ TURNAJE

Nejlepší útočník kat. 8-10 let Jan Vršan

Nejlepší střelec kat. 5-7 let Stanislav Bařina

Nejlepší hráč kat. 11-13 let Jan Podaný se spoluhráči

Autor a foto: Jan Zaoral