Okresní karamboly uplynulých dní

Ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky je důvodně podezřelý 19letý mladík, který ve čtvrtek 8. listopadu havaroval ve Skorošicích.

Před sedmou hodinou ranní projížděl s vozem zn. Citroen C5 okolo hřbitova. Do cesty mu měl vběhnout pes. Mladík na situaci reagoval stržením řízení vpravo. S vozem vyjel mimo silnici a čelně narazil do sloupu veřejného osvětlení. Po nárazu se betonový sloup přelomil, rozbila se lampa veřejného osvětlení a přetrhly se dva kabely elektrického vedení. Obci tak vznikla škoda za 50.000 Kč. Na vozidle byla škoda vyčíslena na 40.000 Kč. Když na místo přijeli policisté, provedli u mladého řidiče dechovou zkoušku na alkohol. Přístroj naměřil pozitivní hodnotu, a to 1,67 ‰ alkoholu. Policisté mladíkovi zadrželi jeho řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu.

Další dopravní nehoda se odehrála před jednou hodinou odpoledne v České Vsi, při které byl vážně zraněn 67letý motorkář. Ke střetu mezi motocyklem a osobním vozidlem došlo na křižovatce u základní školy. Motorkář po střetu upadl a narazil do oplocení domu. Požití alkoholu bylo u obou řidičů vyloučeno provedenými dechovými zkouškami. Při dopravní nehodě vznikla škoda za 16.000 Kč. Příčina a míra zavinění je předmětem dalšího vyšetřování.

Zdroj a foto: PČR, autor: hP