Sportovní lezení na Gymnáziu Jeseníku

Sportovní lezení se stalo olympijským sportem. A tak jako každý sport, vykonávaný na nejvyšší úrovni, je potřeba i tomuto dopřát kvalitní základnu. Sportovní gymnázium v Jeseníku nabídlo spojení lezeckého tréninku s přípravou na vysokou školu. Umožnilo uzpůsobení studijního rozvrhu (bez snížení nároků) tréninkovému plánu mladých lezců. V rámci studia mají žáci 16 hodin sportovní přípravy týdně a několik soustředění na různých stěnách v ČR. Dále absolvují výjezdy do skalních oblastí ČR i zahraničí, kde potrénují na rozličných materiálech, profilech či délkách stěn.

Pod vedením zkušených trenérů si mohou mladí sportovci zvyšovat svou výkonnost a zlepšovat svůj výkon na dvou stěnách přímo v Jeseníku. Regenerují pak u specializovaného fyzioterapeuta, v místním bazénu a wellness. Při tréninku se využívají osvědčené i inovativní metody a pomůcky, podle individuálních potřeb jedince.

V úzké spolupráci se spolkem HOROLEZCI Jeseník objíždí svěřenci seriál závodu Českého poháru včetně Mistrovství ČR.

To vše v malebném městečku uprostřed hor, v čisté přírodě a přátelskými lidmi kolem.

„Přijďte si vše „očíhnout“ 22. listopadu na informativní schůzku pro sportovní obor na Gymnáziu Jeseník. Těšíme se na vás,“ srdečně zve David Migal, předseda spolku HOROLEZCI Jesenik z.s.

 

Autor a foto: TZ