Okresní karamboly uplynulých dní

Sedm zraněných a škoda přes 300.000 Kč, tak to je bilance dopravní nehody, která se odehrála v pátek 19. října u Javorníku.

Čtyřiadvacetiletý řidič jel s vozem zn. Ford Transit po vedlejší silnici. Když přijel na křižovatku, nerespektoval dopravní značku „Dej přednost v jízdě“. V ten moment jel po hlavní silnici vůz zn. Škoda Octavia s 31letým řidičem, který se střetu snažil zabránit uhnutím vlevo. I tak ford čelně narazil do předního boku škody. Škoda po nárazu sjela ze svahu a zůstala stát na přilehlém poli. Při dopravní nehodě byli zraněni oba řidiči i všichni spolucestující. Dechové zkoušky na alkohol byly negativní.


V sobotu 20. října před polednem vyjížděli policisté k dopravní nehodě v Žulové. Čtyřicetiletý řidič pravděpodobně vlivem rychlosti nezvládl průjezd zatáčkou. S vozidlem dostal smyk, přejel do protisměru a čelně narazil do stromu. Řidič i jeho spolujezdec utrpěli zranění, se kterým byli převezeni do nemocnice. Na vozidle vznikla škoda za 30.000 Kč.


O půl hodiny později havaroval 57letý muž u Velkých Kunětic. I v tomto případě hrála svoji roli rychlost. Na mokrém povrchu se dostal vůz zn. Renault Megane Scenic do smyku. Poté najel v protisměru do příkopu, převrátil se přes střechu a zadní částí narazil do stromu. Tato dopravní nehoda se obešla bez zranění. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 30.000 Kč.

Evakuaci 4 osob a dvouhodinovou uzávěru hlavního tahu z Javorníku do Jeseníku si vyžádala dopravní nehoda osobního vozidla v Žulová. Dvaatřicetiletý řidič s vozem zn. Škoda Felicia projížděl obcí. Při projíždění rovným úsekem se plně nevěnoval řízení, přejel do protisměru a čelně narazil do přípojky plynu a oplocení rodinného domu. Kvůli masivnímu úniku plynu museli být evakuováni obyvatelé dvou rodinných domů a uzavřena silnice. Při dopravní nehodě vznikla celková škoda ve výši 140.000 Kč.