Dopraváci v jednom kole a to ještě nepadá sníh!

Více jak 6 hodin byla ve středu 10. října uzavřena silnice přes Červenohorské sedlo. 

Před devátou hodinou ranní v jedné ze zatáček havaroval nákladní vůz převážející dřevo. Třicetiletý řidič s vozidlem zn. Man pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost. Při průjezdu zatáčkou došlo k převrácení návěsu a následně i vozidla na pravý bok. Došlo k deformaci silničních svodidel a vysypání nákladu. Řidič byl se svým zraněním odvezen do nemocnice. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Jeseníku. Celková škoda na vozidle, návěsu a svodidlech byla vyčíslena na 750.000 Kč.

Nepřiměřená rychlost byla příčinou i další nehody u Zlatých Hor. Třicetiletá žena jela s vozem zn. Daihatsu ve směru od Dolního Údolí na Ondřejovice. V zatáčce se střetla s nákladním vozidlem zn. Ford Transit, který řídila 51letá žena. Vůz zn. Daihatsu po střetu vyjel mimo silnici a narazil zde do stromu. Ani jedna z řidiček neměla přizpůsobit svoji rychlost profilu komunikace. Na vozidlech vznikla škoda za 70.000 Kč.

Okolo půl osmé večer pak v Jeseníku havarovala 59letá žena pod vlivem alkoholu. Žena jela s vozem zn. Škoda Felicia po ul. U Jatek. Na křižovatce s ul. Bezručova nedokázala odbočit, křižovatku projela rovně, najela na chodník a zastavila se nárazem do zábradlí. Policisté u ženy provedli orientační dechovou zkoušku na alkohol, která vyšla pozitivně. Přístroj naměřil hodnotu 1,69 ‰ alkoholu. Řidička se odmítla podrobit následnému lékařskému vyšetření. Policisté ženě zakázali další jízdu a zadrželi jí řidičský průkaz. Způsobená škoda byla vyčíslena na 15.000 Kč. Nyní je 59letá žena důvodně podezřelá ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Zdroj a foto: PČR, autor: hP