Okresní lumpárny uplynulých dní

Policejní komisař sdělil podezření 27letému muži, který si neplnil vyživovací povinnost ke svému synovi z Javornicka. Více jak tři roky neposílal peníze na výživné. Tato povinnost mu vyplývá z občanského zákoníku a také mu byla stanovena rozsudkem soudu. Na syna měl měsíčně posílat částku 500 Kč. Osmadvacetileté matce dítěte nyní dluží částku v celkové výši 17.200 Kč.

Poškození řepkového pole oznámil na policii 54letý muž. Neznámý pachatel někdy v období od 25. září do 1. října najel s nákladním vozem na pole u Velkých Kunětic, část Strachovičky. Na zasetém poli vytvořil koleje dlouhé více jak 0,5 km. Poškozením osiva řepky ozimé způsobil škodu za 7.000 Kč.

Dvaapadesátiletý muž oznámil na policii krádež dřeva. Neznámý pachatel během uplynulého měsíce dřevo odcizil z areálu firmy v Lipové – lázních. Dřevěné trámy měly sloužit jako stavební materiál při rekonstrukci železničního viaduktu. Krádeží neznámý pachatel způsobil škodu za cca 25.000 Kč.

Ve středu 3. října zastavili policisté při silniční kontrole v Javorníku automobil bez přední SPZ. Devětadvacetiletý řidič předložil ke kontrolo pouze svůj občanský průkaz. Při lustraci policisté zjistili, že muž má soudem vysloven zákaz řízení až do února 2019. Tím problémy nekončily. Pozitivně vyšly jak orientační dechová zkouška s výsledkem 0,41 ‰ alkoholu a také test na drogy na látky THC a amfetamin. Řidič se následně dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem moči a krve. Policisté 29letému muži zakázali další jízdu a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky.

O svůj vůz prozatím přišel 37letý cizinec. Policisté ho zastavili odpoledne ve středu 3. října v Supíkovicích. Na výzvu nepředložil řidičský průkaz a uvedl, že ho ani nikdy nevlastnil. Protože se jedná o cizince, který by se mohl vyhýbat projednání přestupku, uložili mu policisté kauci ve výši 3.500 Kč. Kauci však 37letý muž na místě nezaplatil, proto policisté zajistili jeho vůz zn. Ford Ka.

Krádež dřeva oznámil na policii 56letý muž. Neznámý pachatel někdy v období od 25. do 27. září odcizil ze skládky v Mikulovicích dřevní hmotu. Mělo se jednat o smrkové dříví ve dvoumetrových délkách. Ze skládky měl odvézt více jak 10,5 m³ dřeva. Firma vyčíslila způsobenou škodu na 8.300 Kč.

Škodu za 10.000 Kč způsobil dosud neznámý pachatel ve Zlatých Horách. Někdy o víkendu od 6. do 8. října pokreslil vstupní dveře místní rozhledny. Na svůj výtvor použil černou barvu, se kterou napsal nápis o rozměrech 30 x 60 cm. Policisté případ šetří pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci.

V pátek 5. října krátce po půl jedenácté večer zastavili policisté v Žulové řidiče vozidla Škoda Felicia. Po předložení dokladů potřebných k řízení a provozu motorového vozidla, vyzvali policisté 41letého řidiče, aby se podrobil také dechové zkoušce, neboť jevil viditelné známky podnapilosti. Při dechových zkouškách mu pak byly opakovaně naměřeny hodnoty přes 2,8 ‰ alkoholu v dechu. Lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu řidič odmítl. Policisté mu zdrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Nyní je důvodně podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za tento trestný čin lze podle trestního zákoníku uložit mimo jiné trest odnětí svobody až na jeden rok.

V sobotu 6. října oznámil policistům 26letý muž, že na diskotéce v Jeseníku přišel nad ránem o svůj mobilní telefon značky Samsung Galaxy S9, který asi na pět minut ponechal bez dozoru volně odložený na barovém pultu. Odcizením telefonu vznikla jeho majiteli škoda za 20 000 Kč. Věc šetříme pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Zdroj a foto: PČR, autor: hP