Velikonoční slavnost přinese pro každého něco!

Velikonoční slavnost již brzy připomene nejkrásnější svátky jara. V sobotu 17.3.2018 přijede na Masarykovo náměstí do Jeseníku 35 prodejců originálního zboží, z velké části ručně vyráběného lidmi z Jesenicka, nebo přilehlých oblastí. Nakoupíte jak velikonoční dekorace, tak např. keramiku nebo oblečení pro děti. Nebude chybět ani široký výběr potravin – sýrů, klobás, zavařenin a bohaté občerstvení.

Chceme dát příležitost místním lidem, ukázat, jak jsou šikovní, co všechno dokáží. Na pódiu tedy uvidíte jak děti z mateřských škol, tak větší děti s tanečním představením, mladou jesenickou kapelu Noe Raods s vlastními písněmi i sbor seniorů Jesen, “ říká pořadatelka slavnosti Martina Seidlerová ze spolku Sudetikus.

Na programu je dále beseda o velikonočních tradicích, soutěže, tvořivé dílny a pomlázková šou. Dopoledne se budou zdobit velikonoční stromy, pro děti bude připraven kolotoč a po celý den vstup zdarma do blízkého Vlastivědného muzea ve Vodní tvrzi. Mládež a dospělí se mohou zapojit do ankety Města Jeseník a vyjádřit svůj pohled na to, jakým směrem by se mělo město v budoucnu rozvíjet. A abyste nemuseli chodit domů na oběd, bude pro Vás nachystáno polední menu ve Slovanu.

Našim cílem je oživit náměstí a vytvořit z něj příjemné místo, kde lidé mnoho dobře nakoupit, něco nového se dozvědět nebo naučit a strávit příjemný čas s přáteli. Přijďte a přesvědčte se sami!“ zve všechny pořadatelka a přidává další pozvánku: „Letos připravujeme 10 farmářských trhů, každý 3. pátek v měsíci, od dubna do listopadu. Chystáme také další 3 slavnosti. Naší novou aktivitou je Park žije!, série kulturních akcí na podporu rozvoje městského parku.“ Je tedy jistě na co se těšit.

Sobota 17.3.2018, 10 – 17 h, Masarykovo náměstí Jeseník

Velikonoční slavnost se koná pod záštitou místostarostky Zdeňky Blišťanové, s podporou Města Jeseník, Obce Supíkovice, Olomouckého kraje, Autoopravny Hečko a Woox. Více na www.sudetikus.cz/velikonocni-slavnost-2018

SUDETIKUS, z. s.
Zastoupený: Mgr. Martinou Seidlerovou

jesenicketrhy@gmail.com, 704 143 003

Autor a foto:  www.sudetikus.cz