V pátek řešili jeseničtí policisté pět dopravních nehod. Předběžná škoda vyšplhala přes 1 750 000 korun

V pátek 9. února se s dopravními nehodami roztrhl pytel. Během pěti dopravních nehod se škoda přehoupla přes 1.750.000 Kč.

Dopoledne mezi Javorníkem a Travnou havaroval s vozem zn. Fiat Punto 78letý muž. Protože nepřizpůsobil rychlost svým schopnostem a povětrnostním podmínkám, došlo ke smyku vozidla, přejetí do protisměru a nárazu do svodidel. Od svodidel se vůz dále odrazil na druhou stranu, vyjel do svahu a přetočil se na střechu. Osmasedmdesátiletý řidič byl se svým zraněním převezen do nemocnice. Při dopravní nehodě vznikla škoda za 30.000 Kč.

Chvíli po poledni policisté vyjížděli k dopravní nehodě do Bělé pod Pradědem. Zde havaroval osobní vůz po pádu stromu na silnici. Devětačtyřicetiletý těžař kácel poblíž silnice vedoucí na Červenohorské sedlo strom. Ten však při pádu změnil směr a dopadl na silnici. Strom dopadl bezprostředně před jedoucí voz zn. Hyundai i30. Jeho řidič na vzniklou situaci již nestačil zareagovat a s vozem přejel přes strom, který ležel přes celou šířku silnice. Hmotná škoda vznikla nejen na vozidle ve výši 80.000 Kč, ale také i na poškozených svodidlech 20.000 Kč.

Největší škoda byla způsobena při havárii v katastru obce Lipová – lázně. Po třetí hodině odpoledne vyvážel 41letý muž z lesa dřevo. Při projíždění pravotičovou zatáčkou najel přívěs na krajnici, která se s ním utrhla. Celá souprava se převrátila do bok a kabina narazila do zábradlí mostku. Na jízdní soupravě je vzniklá škoda odhadována na 1.500.000 Kč.

Zdroj a foto: PČR, vložil: hP