Okresní lumpárny uplynulých dní

Opilec za volantem Volva, fantom zahradních chatek, agresivní výtržník  a jiné…

V policejní cele skončil 48letý muž z Jeseníku. Muž projížděl v sobotu 30. prosince s vozem zn. Volvo Jeseníkem. Na ulici Kostelní ho zastavila policejní hlídka. Řidič s policisty odmítl jakkoliv spolupracovat. Nepředložil doklady potřebné k řízení a provozu vozidla, neprokázal svou totožnost a i přesto, že policisté měli podezření na ovlivnění alkoholem, odmítl se podrobit dechové zkoušce. Protože hrozilo, že bude pokračovat ve svém protiprávním jednání, policisté muže zadrželi a po zjištění jeho totožnosti ho umístili do policejní cely. Věc nyní šetří pro podezření ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku a proti silničnímu provozu.

 

  • Policisté pátrají po pachateli, který se vloupal do 8 zahradních chatek a 2 přístavků. Neznámý pachatel do zahrádkářské kolonie v Jeseníku vnikl někdy v době od 29. prosince do 2. ledna. Do všech chatek se dostal podobným způsobem, a to po rozbití okna, a u přístavků vypáčil dveře. Sedm chatek a jeden přístavek pouze prohledal, ale nic zde neodcizil. Jako úlovek si pachatel nakonec odnesl motorovou pilu, vrtačky, křovinořez, ruční rozbrušovačku a láhev alkoholu, vše v hodnotě 7.400 Kč. Celková škoda na poškozených oknech a dveřích se pak vyhoupla na 14.000 Kč. Policisté případ šetří pro podezření ze spáchání přečinů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci.

 

  • Poškození fasády oznámil na policii v úterý 2. ledna 43letý muž. Neznámý sprejer si vyhlédl dům v Jeseníku, část Bukovice. Na čelní stěnu budovy nasprejoval červenou barvou nápis o rozměrech 2,2 x 1 m. Svým jednáním způsobil vlastníkovi škodu v předběžné výši 6.000 Kč.

 

  • Řidiče pod vlivem alkoholu a zřejmě i pod vlivem drog zastavili policisté v úterý 2. ledna v Jeseníku. Vůz zn. BMW zastavila policejní hlídka po čtvrté hodině ranní na ul. Husova. Za volantem seděl 22letý mladík z Krnova. Obě zkoušky, kterým se dobrovolně podrobil, vyšly pozitivně. U dechové zkoušky přístroj naměřil hodnotu 1,5 ‰ alkoholu a orientační test na omamné a psychotropní látky byl pozitivní na amfetamin/metamfetamin. Po lékařském vyšetření spojeném s odběrem krve a moči zakázali policisté mladíkovi další jízdu. Nyní je 22letý muž důvodně podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

  • Pro zásoby nafty si přijel neznámý pachatel do Mikulovic. Během vánočních svátků zajel do lesa u Mikulovic, kde byly zaparkovány dva lesní stroje. Po odstranění víček z nádrží odčerpal více jak 250 l motorové nafty. U jednoho stroje pak navíc vypáčil plechovou skříň, ze které odcizil různé nářadí. Způsobená škoda nebyla dosud vyčíslena.

 

  • Škodu za téměř 14.000 Kč způsobil neznámý pachatel v Javorníku. Někdy v době od 1. do 2. ledna se přikradl na parkoviště na ul. Míru. Ze zde odstaveného nákladního vozidla demontoval část výfukového systému s filtrem pevných částic a talkovým a tepelným snímačem. Čtyřicetiletý majitel vyčíslil způsobenou škodu na 13.600 Kč.

 

  • Policejní komisař zahájil trestní stíhání 22letého muže ze spáchání trestných činů výtržnictví a pokusu těžkého ublížení na zdraví. V květnu 2017 měl na náměstí v Jeseníku fyzicky napadnout o čtyři roky mladšího muže. Po kopnutí do břicha mladíka strhl na zem a ještě jednou ho kopl do obličeje. Poškozenému se nakonec podařilo z místa utéct. Při napadení utrpěl zranění, se kterým byl hospitalizován v nemocnici. Agresor fyzicky zaútočil i přesto, že věděl, že kopnutím do obličeje může poškozenému způsobit závažné, pro život ohrožující poranění.

Zdroj: PČR, foto: web, ilustrační