FOTBAL – Závěrečné venkovní utkání v dalekém Slavičíně se nepovedlo

Přes původní předpoklady odjelo nakonec do Slavičína torzo mužstva s jedním dorostencem v základní sestavě a druhým na lavičce. Domácí potrestali naše hrubé chyby.

SLAVIČÍN – JESENÍK 4 : 1

Závěrečné venkovní utkání v dalekém Slavičíně se nepovedlo. Bez zraněných „futsalistů“ Vavrače, Plháka, Marcinova, Mráze a Furika musel trenér Zbýňovec implementovat do základní sestavy dorostence Prahaře a na střídačce měl k dispozici pouze dalšího dorostence Planého.

Už v 3. minutě zaváhal Broňa Mlynář a domácí šli díky střele Švacha do vedení. Ve 12. jsme inkasovali podruhé po rohovém kopu, když se prosadil Kříž. Herně v poli nehrál Jeseník špatně, snažil se o aktivní pojetí a připravil si i několik nadějných šancí. Hru dobře organizoval Minka, vepředu se srdnatě pral Bříza, hra po stranách rovněž nebyla špatná, ale ve 43. minutě nás domácí znovu vytrestali. Po chybné rozehrávce dal Švach svůj druhý gól.

Za třígólového rozdílu byl druhý poločas víceméně formalitou. Přesto se Jeseník ještě pokoušel něco s výsledkem udělat. V největší gólovce postupoval Minka sám na bránu, ale nedal. Na špatném terénu se hrál jen průměrný fotbal, ale góly padaly. Bohužel i ten další šel do naší sítě – v 67. minutě zůstal nepokrytý Fojtík a Slavičín vedl 4:0. V 85. minutě uviděl Řezníček druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Minimálně jednozápasový trest ho určitě nemine. V úplném závěru se ovšem hosté přece jen dočkali zasloužené gólové radosti, když parádní kombinaci zakončil Mlynář.

Komentář trenéra Josefa Zbýňovce: „Soupeř byl kvalitní, ale dva góly jsme dostali ze standardek a dva po hrubých individuálních chybách. Nehráli jsme úplně špatně, šance jsme měli, jenže zkomplikoval nám to první rychlý gól a definitivně nás zlomil třetí gól do šatny.“

Branky: 3. a 43. Švach, 12. Kříž, 67. Fojtík – 89. Mlynář.

ŽK: Zvoníček – Řezníček, Minka.

ČK: 85. Řezníček (po 2. ŽK)

FK Slavičín: Talčík – Fojtík, Elšík, Švach, Goňa (74. Salajka), Kříž, Mezírka, Horáček, Zvoníček (70. Kocian), Juřica (59. Školník), Švach.

FK Jeseník: Červenka – Keltner, Mlynář, Macura, Karakasidis – Kysela, Minka, Žák, Řezníček, Prachař (71. Planý) – Bříza.

Diváci: 150.

Rozhodčí: Lukašík, Broskevič, Žurovec.

Autor a foto: www.fotbaljesenik.cz