FOTBAL – Nemilosrdný Havířov nás dokonale rozmontoval na součástky

Utkání, ve kterém nám nevyšlo vůbec nic a hostům skoro všechno, skončilo krutým debaklem před domácími diváky.

JESENÍK – HAVÍŘOV 0 : 8

Od prvních minut bylo zřejmé, že Havířov je fotbalově jinde. Přesné kombinace, souhra, náběhy a soustavný tlak dostávaly naše mužstvo do těžkých situací. Už v 6. minutě jsme neubránili rohový kop na přední tyč a v závaru se prosadil Cigánek. Obraz hry se ani potom neměnil, hosté měli převahu a v 15. minutě další gólovou šanci, kterou Červenka zlikvidoval. Pak se to trochu srovnalo a také Jeseník ukázal, že to dopředu umí. Před číhajícím Kyselou nadzvedl centr na poslední chvíli gólman Slavík a v další nadějné pozici zkoušel Macura trefit míč v pádu a těsně na něj nedosáhl. Na druhé straně hlavičkoval Bialek do břevna a chvíli na to Uhrovu těžkou střelu vyrážel výborný Červenka. Hosté byli lepší a zaslouženě vedli, ale po první půlhodině se nezdálo, že by tento zápas musel nutně skončit výrazným výsledkovým průšvihem. Bohužel, stalo se a naše naděje se začaly bortit na konci poločasu. Ve 35. minutě totožná akce jako při prvním gólu, rohový kop na bližší tyč a Förster tečuje střílený centr do brány – 0:2. Ve 43. minutě rychlý přechod do útoku, centr z pravé strany a volný Skoupý dává třetí gól. Potom další centr ze strany, který trefuje Macuru do ruky a rozhodčí nařizuje pokutový kop. Ještě předtím ale dostává červenou kartu Bříza, za hanlivé urážky rozhodčího. Penaltu proměňuje Förster. Za stavu 0:4 odcházejí mužstva do kabin a někteří diváci domů.

Druhá půle byla už jen o snaze neinkasovat větší debakl a důstojně odehrát utkání. Rozjetý Havířov ale využil nalomeného sebevědomí jesenického mužstva a nemilosrdně trestal každou chybu. Za vše hovoří skutečnost, že i přes osm inkasovaných branek byl gólman Červenka naším nejlepším hráčem. V 51. minutě chytil dvě tutovky, ale odražený balon se dostal k Wojnarovi, a ten do odkryté branky zvýšil na 0:5. Vzápětí se mohl čestného úspěchu dočkat i domácí tým, ale Mlynářovu nadějnou střelu gólman vyrazil. Potom měl havířovský Förster na kopačce hattrick, ale trefil tyč. Přesnější byl jeho spoluhráč Cigánek, který z hranice šestnáctky přízemní střelou dal šestý gól hostí. V 64. minutě už to muselo skončit naším gólem, který by alespoň zmírnil děsivý výsledek, jenže Marcinov, Vavrač ani Minka cestu do sítě nenašli, jednak je vychytal vynikající gólman Slavík a na čáře mu odkopem pomohli spoluhráči. Velká smůla! A aby toho nebylo málo, krátce po našem třetím střídaní se zranil Kysela, takže závěrečných pětadvacet minut dohrával Jeseník ve dvojnásobném oslabení. To už všichni hypnotizovali čas a přáli si, ať je konec. A Havířov se bavil: v 79. minutě dokonalé vyšachování naší rozhozené obrany a střídající Michalčák dává sedmý gól. A když ani Plhák ve stoprocentní šanci nevyzrál na havířovského brankáře, odpověděli hosté osmou brankou, kterou dal hlavou znovu Michalčák.

Do utkání nenastoupili Furik (rodinné důvody) a Řezníček (problémy s ramenem). V mužstvu dospělých debutoval teprve šestnáctiletý dorostenec Marek Cekuras, který odehrál poslední půlhodinu. Za týden jede Jeseník do Ústí, které dnes poprvé prohrálo (ve Frýdlantu 0:1) a ztratilo vedoucí pozici.

FOTOGALERIE

Branky: 6. Cigánek, 35. Förster, 43. Skoupý, 45. Förster (pen.), 51. Wojnar, 57. Cigánek, 79. Michalčák, 82. Michalčák.

FK Jeseník: Červenka – Keltner (59. Cekuras), Mlynář, Macura, Vavrač – Mráz (52. Plhák), Karakasidis, Minka (65. Žák), Marcinov – Bříza, Kysela.

MFK Havířov: Slavík – Zupko, Bialek, Cigánek, Omasta (80. Sedláček), Matušovič (71. Janoš), Förster, Klejnot, Skoupý, Uher, Wojnar (65. Michalčák).

ŽK: Bříza, Minka, Červenka – Wojnar, Matušovič, Förster, Bialek.

Diváci: 273.

Rozhodčí: Kneisl – Gloser, Smýkal.

Zdroj a foto: www.fotbaljesenik.cz