Talentovaná studentka Adéla Mondeková převzala kytici od starosty Kalouse

Starosta města Jeseníku Adam Kalous poděkoval na včerejším zastupitelstvu studentce 4. ročníku Hotelové školy Vincenze Priessnitze a Obchodní akademie Jeseník, Adéle Mondekové. Ta velmi dobře reprezentuje školu a město v barmanských a baristických soutěžích (vaření kávy), kde v juniorské kategorii patří k absolutní republikové špičce.

„Zatím největšího úspěchu dosáhla v loňském roce, kdy zvítězila v soutěži Junior Mistr Kávy a na mistrovství České a Slovenské republiky. Zároveň ovládla národní soutěže Žatecký cup, Kroměřížskou koktejlovou soutěž, Lázeňský pohár Jeseník a Top gastro Hotel Praha. V kategorii Mistr Kávy Professional skončila dvakrát na třetím místě,“ uvedl ředitel školy a zároveň místostarosta města Petr Procházka.

Jako odměnu za mistrovský titul získala Adéla Mondeková několikatýdenní studijní stáž v Brazílii, kterou absolvovala v červnu tohoto roku. Během stáže navštívila proslulé kávovníkové farmy – O’Coffee, California Coffee Estates nebo Bananal. Vyzkoušela si také komplexní zpracování kávy, navštívila  výzkumné centrum v Londrině a prohlédla si Rio de Janeiro včetně světoznámé Kristovy sochy. Zároveň zavítala do místních vyhlášených kaváren a na proslulou pláž Copacabana.

Autor a foto: RK